Source Promo
Image default
Dienstverlening

Vele vormen van pijn zijn op te lossen met TENS

Heeft u dagelijks te maken met pijn door rugklachten, gewrichtspijn, pijn van een litteken, hoofdpijn, of overige vormen van pijn? Of heeft u last van acute pijn? Al deze vormen van pijn kunt u oplossen met TENS. Maar wat is TENS? Wij leggen het u uit.

Modern, veilig en niet medicamenteus

Met TENS kunt u op een moderne, veilige en niet medicamenteuze wijze uw (zenuw)pijn bestrijden of verminderen, de afbraak van spieren voorkomen en spierontspannend werken. Dit gebeurt door middel van elektrostimulatie. Het TENS apparaat, een klein handzaam apparaat ter grootte van een mobiele telefoon, geeft milde elektrische signalen af. Deze signalen worden via snoeren naar speciale elektroden pleisters gestuurd die op de huid geplakt zijn. Door de pleisters ontvangen de spieren en zenuwen de elektrische signalen. Bij pijn wordt er een pijnprikkel naar de hersenen gestuurd, waardoor we pijn ervaren. De elektrische signalen van het TENS apparaat zorgen ervoor dat de pijnprikkel die naar de hersenen verstoort wordt. Hierdoor ontvangen de hersenen de pijnprikkel niet of nauwelijks, waardoor de pijn niet wordt waargenomen. Door de elektrische signalen wordt het lichaam gestimuleerd om endorfine aan te maken. Dit is onze lichaamseigen stof die pijn dempt. De elektrische signalen zorgen er ook nog voor dat spieren zich zullen ontspannen. Hierdoor wordt pijn in verkrampte spieren sterk verlicht en krijgt u een ontspannen gevoel in uw lichaam.

Diverse doeleinden

TENS wordt veelvuldig ingezet door artsen, fysiotherapeuten en verloskundigen. Maar om gebruik te maken van de TENS therapie heeft u niet altijd een arts meer nodig. Tegenwoordig kunt u zelf thuis gebruik maken van TENS.

Wanneer u minder of geen gebruik meer wilt maken van reguliere pijnbestrijding is TENS een geweldig alternatief. Er zijn diverse TENS apparaten beschikbaar. Ieder TENS apparaat is uitgerust met verschillende TENS behandelingen. Daarom kunt u chronische en acute pijnklachten, bevallingspijn, misselijkheid tijdens de zwangerschap en pijn van weeën allemaal opvangen met TENS. Maar ook het voorkomen van afbraak van de spieren en het trainen van spieren kan uitstekend met TENS.

Heeft u vragen of wilt u een TENS apparaat kopen of huren? Neem dan contact op met Tens.nl via telefoonnummer 033-465 5064 of per mail naar info@ schwa-medico.nl.

https://tens.nl/