Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Veilig onderweg met een BTC scooter van Polderscooter

Een BTC scooter is het ideale vervoermiddel voor veel mensen die in de stad werken of wanneer ze lekker op vakantie zijn. Ook houders van een autorijbewijs die zo’n scooter willen kopen of leasen bij Polderscooter en nog nooit eerder op een scooter hebben gereden, moeten toch een aantal tips in overweging nemen. In dit blog geef ik je graag enkele bruikbare tips. Gelukkig kunt u ervan verzekerd zijn dat elke scooter die u bij Polderscooter koopt of least, op de juiste manier wordt onderhouden dankzij doorlopende trainingen en opleidingen van hun medewerkers.

Met de BTC scooter voor het eerst op de weg?

Als u voor het eerst met een BTC scooter of welke andere scooter dan ook de weg op gaat, is het aan te raden een helm en stevige schoenen te dragen. Zeker wanneer u een scooter bestuurt die maximaal 45 km per uur mag rijden zijn dit twee essentiële toebehoren voor scooterrijders. Natuurlijk zorgt u er eerst voor dat u een scooterrijbewijs heeft als u (nog) geen autorijbewijs heeft. Vooral voor de 16-jarigen onder de lezers van dit blog belangrijk om te weten.

Vertrouwd maken door te oefenen

Voorafgaand aan uw eerste rit op uw eigen scooter moet u in een rustige omgeving oefenen en zich vertrouwd maken met de machine. Een uur met een rijinstructeur kan zeker geen kwaad, hij kan tips geven over het gedrag in bochten of remmen. Vooral als u altijd in een auto heeft gereden en nog nooit op een gemotoriseerde tweewieler.

Nog wat extra tips

  • Om gevaarlijke inhaalmanoeuvres te voorkomen, verdient het de voorkeur om tijdens het rijden centraal langs de kant van de weg of zelfs wat naar links te rijden.

  • Houd altijd de achteruitkijkspiegel in de gaten.

  • Kijk altijd in de richting waarin je gaat.

  • Een geschikte helm is verplicht bij een scooter die maximaal 45 km/uur rijdt, stevige schoenen, een lange broek, een geschikte jas en handschoenen zijn aan te bevelen om in voorkomende situatie een goede bescherming te bieden bij een val.

  • Als u bij een verkeerslicht helemaal naar voren wilt rijden, moet u de wachtende voertuigen aan de linkerkant inhalen, maar alleen als er voldoende zijspeling is.