Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Symptomen burn-out

Het is een steeds vaker voorkomend begrip, een burn-out hebben. Het is enorm belangrijk om de symptomen te herkennen om er op tijd iets aan te doen. Het voorkomen van een burn-out is van essentieel belang. Probeer te kijken wat je zelf kan aanpassen in je gedrag om hier goed mee om te gaan. Maar wat zijn de symptomen van een burn-out? Deze lees je in dit artikel om ervoor te zorgen om een burn-out te voorkomen door je hierop aan te passen of een burn out behandeling kunt gebruiken.

 

  1. Slecht slapen

 

Slecht slapen kan resulteren in een burn-out. Door de slaap tekort als gevolg, zul je de hele dag vermoeid zijn en moeite hebben met je werk en druk die er bij komt kijken. Dit gaat niet alleen overdag maar ook s ’nachts zo door, waardoor je uiteindelijk weer te weinig zult slapen. Hierdoor zul je je steeds vermoeiender voelen en zal je slaapgebrek blijven aanhouden. Dit zal resulteren in dat je jezelf compleet uitput en dus het risico loopt op een burn-out.

 

  1. Snel geïrriteerd

Dit gaat  vaak gepaard met de vermoeidheid, maar er kunnen nog meer redenen zijn. Heb je kinderen die veel aandacht van je verwachten of is er veel druk op je werk? Door de teveel aan activiteiten en geluiden om je heen, is het mogelijk om hier te aan irriteren en snel uit je slof kan schieten. Herken je jezelf hierin? Dan zouden dit symptomen kunnen zijn voor een burn-out.

 

  1. Lichamelijke conditie en geen zin om iets te doen

Naast de vermoeidheid die duidelijk te merken is, gaat het lichaam ook minder goed functioneren. Je kunt je tijdens het sporten conditioneel zwakker worden of bijvoorbeeld vaker last hebben van verkoudheid, keelpijn of soortgelijke kwalen.  Hierbij komt ook kijken dat de zin om dingen te doen ook afneemt. Je blijft dus liever thuis op de bank liggen in plaats van naar de sportschool of verjaardagen te gaan.

 

  1. Afstandelijkheid en onzeker

 

Onzekerheid kun je op veel verschillende manieren herkennen zoals geen oogcontact maar vooral door afstandelijk te zijn tijdens je werk of gesprekken. Durf of wil je niet meer mengen in een gesprek waar je dat voorheen wel deed?

 

Dit zijn allerlei symptomen die aan kunnen geven dat je een burn-out hebt of kunt krijgen. Bezoek een psycholoog den haag als je zelf een raad weet.

https://piekerpoli.nl