Source Promo
Image default
Bedrijven

Hoe maak je zelf een guirlande?

Hoe leuk zijn guirlandes? Vooral tijdens de feestdagen kan je ze niet missen. Je ziet ze bijvoorbeeld in het winkelcentrum of bij iemand thuis. Maar hoe leuk is het om een guirlande zelf te maken? In deze blog ga ik jou stap voor stap uitleggen hoe je de leukste guirlandes zelf kan maken!

Allereerst, wat is een guirlande precies?

Guirlandes is eigenlijk een synoniem voor kerstslingers. Je kan je kerstslingers ergens neerleggen, maar ook ophangen aan iets ter decoratie.

Wat heb je allemaal nodig?

Als eerste heb je een stuk touw nodig, het liefst een gedraaid touw. Vervolgens heb je wat ijzer nodig. Daarna moet je een bepaald soort kerstgroen hebben. Een van de leukste delen is het versieren van de guirlandes, zorg er dus voor dat je leuke accessoires daarvoor hebt. Denk dan aan wat groen stukjes, dennenappels, cluster lampjes etc. Je kan het zo gek maken als je zelf wil! 

Stappenplan: 

Stap 1: Leg jouw stukje groen aan het touw en verdeel het mooi. 

Stap 2: Vervolgens ga je met de ijzeren draad het aan elkaar vastmaken. Wees hier voorzichtig mee en zorg ervoor dat het goed vast zit. 

Stap 3: Om het ijzerdraad te ‘verbergen’ kan je een aantal takjes en naalden erboven opleggen, zodat het toch iets minder opvalt. 

Let op!: Het is belangrijk dat je veel takjes groen gebruikt en dat het ook goed verdeeld is. Het is dus niet de bedoeling dat sommige plekken voller en dikker zijn dan de andere. 

Slot

Zodra je dat onderdeel hebt gedaan, ga je wat versieringen eraan toevoegen. Je kan er wat leuke lampjes aan toevoegen, bijvoorbeeld: clusterlampjes. Of je kan wat andere leuke kerstversiering eraan toevoegen, zoals: kerstballen of dennenappels. Sommige mensen doen er zelfs appels bij als versiering, het geeft een kleurrijk en fris effect. 

Je kan deze guirlande goed houden door er af en toe wat water overheen te gieten. Zo blijft die zo lang mogelijk fris en groen. Let er wel op dat je ook weer niet te veel water geeft, want dat is ook niet goed voor de guirlande

 

https://kerstverlichting.nl/winkel/combi-deals/guirlande-480-centimeter-warm-wit/