Source Promo
Image default
Hobby en vrije tijd

Een schildersezel kopen doe je niet zomaar

Bij het kopen van een schildersezel is het belangrijk om toch op een aantal zaken te letten. We vertellen je graag in deze blog wat deze precies zijn. Want wanneer je veelvuldig schildert, is het zeker geen overbodige accessoire.

De afmetingen

Op de eerste plaats dien je rekening te houden met de afmetingen. Bedenk goed of je hem alleen wilt gebruiken voor kleine schilderingen en tekeningen of dat je ook graag groter te werk wilt gaan. Het bedenken van het formaat is daarom stap één in het proces.

Let ook goed op de ruimte die je beschikbaar hebt. Niets is meer zonde dan het hebben van een mooie grote schildersezel, maar deze vervolgens nergens kwijt kunnen.

Met of zonder wieltjes

Je kunt deze zonder maar ook met wieltjes verkrijgen. De wieltjes kunnen erg handig zijn, wanneer je de ezel vaker wilt verplaatsen. Het optillen kan namelijk erg zwaar zijn en er is meer kans op schade. Uiteraard kun je de wieltjes vastzetten, anders rolt je ezel bij het schilderen telkens weg.

In hoogte en schuinte verstelbaar

Bekijk ook altijd zeker of je mogelijkheden hebt tot het verstellen. Het is altijd fijn wanneer je de hoogte kunt verstellen, zo kun je namelijk af en toe erbij gaan zitten. Heel fijn voor je rug. Het instellen van de schuinte kan overigens erg handig zijn voor bijvoorbeeld betere lichtinval.

Driepoot of H-voet

Het voordeel van een ezel met H-voet is dat deze doorgaans stabieler is dan de driepoot. Grotere doeken kunnen namelijk bij een driepoot gaan schommelen. Daarentegen is de driepoot vaak wel wat goedkoper dan de H-voet.

 

https://www.schildersezel-enzo.com/