Source Promo
Image default
Auto's en Motoren

Een autotransport bespaart geld bij het invoeren van een auto

Een auto kopen is iets wat je niet dagelijks doet. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om een auto te kopen in Duitsland. Deze wagen moet dan vervolgens worden geïmporteerd. Tijdens de weg naar Nederland dien je de auto in Duitsland te verzekeren. Daarnaast moet je ook een geldig Duits kenteken hebben. Wanneer je dan in Nederland aankomt moet je de auto omzetten naar een Nederlands kenteken. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de auto ook opnieuw gekeurd dient te worden. Je moet dus de auto bij een RDW-werkplaats langsbrengen. Wanneer je met de nieuwe auto naar deze werkplaats wilt rijden moet je ook een tijdelijke kenteken aanvragen. Dit dien je ook te doen bij de RDW. Vergeet niet dat je ook een tijdelijk verzekering voor deze periode moet afsluiten. Wanneer de auto dan goed is bevonden mag je het Nederlands kenteken aanvragen. De volgende stap is het afsluiten van de autoverzekering in Nederland. De tijdelijke verzekering verloopt ja immers.

Het is best even wat lezen

Dit klinkt allemaal lastig en moeilijk. Wanneer je je niet goed inleest in materie kan het dit ook zijn. Het is dus belangrijk om goed alles door te nemen en te kijken wat de regels zijn. Daarbij komt dat je dus ook moet kijken welke regels in Duitsland gelden. Deze kunnen immers alweer anders zijn. Hetzelfde geldt overigens ook voor Nederland.

Geld besparen

Je kunt het jezelf wel iets makkelijker maken. Zo kun je namelijk gebruik maken van een autotransport. Een autotransport zorgt er namelijk voor dat jij jouw auto achterop een vrachtwagen kunt zetten. Zo kun je deze ophalen in Duitsland zonder dat je een kenteken en tijdelijke verzekering nodig hebt. Daarnaast is het voordeel dat je hier in Nederland dus het zelfde kunt doen. Je kunt de nieuwe auto namelijk direct afleveren bij de RDW-werkplaats. Zo bespaar je een hoop geld.

https://autoverhuurdemulder.nl/transport/