Source Promo
Image default
Woningen

Beton cire nieuwbouw, het overwegen waard of niet?

Beton cire nieuwbouw, er is door de jaren heen best wel wat over gezegd en geschreven. In het merendeel van de nieuwbouwwoningen wordt er door de eigenaars namelijk voor gekozen om gebruik te maken van een naadloze vloer. Het gaat hierbij dus om een vloer waarbij er geen sprake is van aanwezige naden of voegen. Het ontbreken van deze naden of voegen zorgt er in de praktijk voor dat er niet alleen kan worden gerekend op een belangrijke meerwaarde op vlak van comfort, ook het onderhoud verloopt een behoorlijk stuk eenvoudiger. Overweeg jij voor het realiseren van jouw naadloze vloer ook het gebruik van beton cire? Dan moet je zeker verder blijven lezen!

Waarom kiezen voor beton cire nieuwbouw?

De keuze voor beton cire nieuwbouw blijkt in de praktijk voor veel mensen tegenwoordig al snel gemaakt. Dat is het gevolg van de voordelen die aan dit type van naadloze vloer zijn verbonden. Allereerst zorgt de beschermende coating er bij deze vloer voor dat de beton cire niet alleen waterdicht is, maar bovendien ook prima bestand is tegen niet alleen vet en vuil, maar ook tegen krassen. Daarnaast moet het gezegd dat de pleisterlaag ook zeer sterk en slijtvast is. Dat zorgt ervoor dat je beschikt over een zeer kwalitatieve vloer waar je lang genot van zal hebben.

Natuurlijk is bovenstaande niet het enige voordeel waar je bij een beton cire nieuwbouw op kan rekenen. Het naadloze karakter zorgt er namelijk in de praktijk ook voor dat je bent verzekerd van een zeer onderhoudsvriendelijke vloer. Het onderhouden van andere vloeren zoals bijvoorbeeld een tegelvloer blijkt in de praktijk vaak tot frustraties te leiden bij de eigenaars van de woning. Dat niet in het minst omdat er daarbij sprake is van voegen die het schoonmaken bemoeilijken. Wil je deze voegen graag kwijt spelen? Dan is kiezen voor beton cire zeker het overwegen waard.

Beton cire kan worden toegepast op elke ondergrond

Ondanks het feit dat beton cire nieuwbouw zeer populair is moet het gezegd dat je er eventueel ook gebruik van zou kunnen maken bij renovatieprojecten. Dat is het gevolg van het feit dat je deze vloer eigenlijk zeer eenvoudig kan realiseren op diverse, al bestaande vloeren. Wat dit betreft kan je dan bijvoorbeeld denken aan voorbeelden zoals:

  • Natuursteen;
  • Oude tegels;
  • Een gips vloer;
  • Chape;

De mogelijkheden waar je een keuze uit kan maken zijn dus duidelijk behoorlijk uitgebreid. In ieder geval, zowel bij het realiseren van een nieuwbouw als wanneer je graag een bestaande woning zou willen renoveren is het mogelijk om te kiezen voor een afwerking van je vloer met beton cire.

Volledig te realiseren op maat van jouw wensen

Last but not least is ook de veelzijdigheid aan mogelijkheden om een keuze uit te maken een niet onbelangrijk voordeel welke is verbonden aan beton cire nieuwbouw. Het is dan ook in de praktijk beslist niet zo dat je genoodzaakt bent om te kiezen voor de traditionele grijze kleur van beton. Voor deze kleur geldt uiteraard dat veel mensen ze niet bepaald sfeervol vinden. Dat is geen probleem. Je hebt de mogelijkheid om voor jouw beton cire vloer van G-vloeren immers een keuze te maken uit zomaar even (minstens) meer dan 50 verschillende kleuren. Er zit dus zeker ook voor jou een geschikte kleur bij!