Source Promo
Image default
Business / Marketing and Advertising

Autosleutels kwijt, wat nu?!

Je autosleutels kwijtraken, zorgt voor een paniekmomentje. Wat moet je doen als je ineens de sleutel van je auto kwijt bent als je op het punt staat om weg te gaan? Er zijn gelukkig verschillende oplossingen om toch toegang tot je auto te krijgen. Bijvoorbeeld met een reservesleutel als je die thuis hebt liggen. Een autosleutel laten bijmaken is een optie die eveneens voor de hand ligt, omdat je daarmee op een snelle manier weer toegang tot je auto kan krijgen. Een autosleutel laten bijmaken als je autosleutels kwijt bent, is altijd verstandig, omdat je dan weer een reservesleutel hebt.

 

Contact opnemen met sleutelspecialist

Een autosleutel bij laten maken, is bij een online sleutelspecialist niet zo duur als bij een autodealer. Als je op de kosten wilt besparen, is een online sleutelspecialist dan ook de eerste keuze. Je krijgt gewoon een volwaardige contactsleutel of autosleutel inclusief afstandsbediening, waarmee het mogelijk is om de autodeuren op stand te openen. De vervangende autosleutel is natuurlijk ook geschikt om de auto mee te starten.

 

Autosleutel bestellen

Het is goed om te weten dat het mogelijk is om een autosleutel bij te laten maken en deze online te bestellen. Er zijn uiteraard wel enkele gegevens nodig om een sleutel voor je auto bij te laten maken. De sleutelmaker dient te weten welk model sleutel je nodig hebt. Daarom is het ook nodig om je kenteken te vermelden als je online een autosleutel wilt bestellen. De specialist kan dan het model bepalen en de sleutel slijpen en programmeren. Daarbij krijg je uiteraard ook te horen wat de kosten zijn.

 

Auto openen zonder sleutel met touwtjeAls je de autosleutels kwijt bent en toch toegang wilt tot de auto dan zijn daar verschillende trucjes voor. Het is bijvoorbeeld mogelijk om je schoenveter of een touwtje te gebruiken. Je maakt dan in het midden een schuifknoop en laat het uiteinde door de hoek van de autodeur naar beneden gaan. Beweeg het touwtje wel wat heen en weer om te zorgen dat het knoopje over de deurklink komt. Dan trek je aan het uiteinde van het touw en gaat de klink omhoog, zodat je naar binnen kan. Dat is een handig trucje als je bijvoorbeeld de autosleutel kwijt bent en een reservesleutel in je auto hebt liggen. Of als de autodeur op slot is gegaan met de autosleutel er nog in.

 

Kleerhanger gebruiken

Het is ook mogelijk om een kleerhanger te gebruiken. Dat is een methode die populair is om een auto met een handmatig slot te openen. De kleerhanger buig je een beetje om, zodat er een gebogen en rechte kant ontstaat. Je laat de hanger door de deur glijden en draait de kleerhanger zo dat het haakje naar je toewijst. Dan probeer je om met de haak om de controlearm te krijgen. Het kan zijn dat je meerdere pogingen moet doen, want het is geen gemakkelijke opgave. Is het gelukt met de haak dan kan je de controlearm omhoog trekken en gaat de autodeur open.

 

Pechdienst bellen

Als je de autosleutels kwijt bent, is het ook nog mogelijk om de pechdienst van je autoverzekering te bellen. Dat is uiteraard alleen mogelijk als je een dekking hebt voor pechhulp. Het hangt echter van je verzekering en type pechhulp af of de pechdienst ook langs komt om je te helpen. Het is namelijk niet bij alle pechdiensten zo dat er sprake is van standaard hulpverlening bij verlies van autosleutels. In dat geval is het alsnog aan te raden om direct contact met een sleutelspecialist op te nemen voor het laten bijmaken van een autosleutel.