Source Promo
Image default
Telefonie

Zo gaat je smartphone goed voorbereid op reis

Als je op reis gaat, bijvoorbeeld met het vliegtuig of de trein, neemt vrijwel iedereen – zo’n 90 procent van de mensen – zijn of haar smartphone mee. Met je mobiele telefoon bij de hand kun je namelijk gave vakantiefoto’s maken, appen met achterblijvers en je bankzaken regelen. Belangrijk bij vakantiereizen is om je toestel te beschermen en deze veilig en goed te kunnen gebruiken. Doe je voordeel met onderstaande tips, zodat je smartphone onbeschadigd blijft en ook na de vakantie nog goed werkt!

Kies voor goed beschermende telefoonhoesjes

Dé basisregel om je smartphone te beschermen als je op vakantie is, zijn geschikte iPhone 14 telefoonhoesjes. Zorg ervoor dat je toestel van een kwalitatief goed hoesje is voorzien, die bij het merk en type van je telefoon past. Als je telefoon dan ui je handen valt, voorkomt het hoesjes schade aan het scherm en aan het apparaat zelf. Een ongelukje is op vakantie zo gebeurd, dus kies voor goed beschermende telefoonhoesjes om dit te voorkomen. Fijn is verder dat een passend hoesje erg praktisch is. Je kunt e ook je creditcard, bankpas, ID-kaart en zorgpas, stuk voor stuk kaarten die onmisbaar zijn als je op vakantie gaat!

Zorg voor een toegangsbeveiliging op je mobiele telefoon

Bijna iedereen heeft het al wel, maar toch noemen we deze tip: zorg ervoor dat je toestel met een unieke pincode, of met je vingerafdruk, beveiligd is. Mocht je onverhoopt je toestel kwijtraken, dan kunnen anderen niet bij de gegevens van je smartphone komen. Kies natuurlijk wel voor een onkraakbare code en niet voor een simpel getal als 1111 of 0000.

Zet belangrijke apps en gegevens door naar een ander apparaat

Hoe goed je ook bent voorbereid, het kan altijd gebeuren dat je smartphone tóch kapotgaat, zoek raakt of wordt gestolen. Als je dan geen ander device hebt met je belangrijkste apps en gegevens, heb je een probleem. Regel daarom voordat je vertrekt dat de belangrijkste informatie, programma’s en dergelijke óók elders toegankelijk zijn, bijvoorbeeld via de Cloud of een tablet!