Source Promo
Image default
Bedrijven

Werken in de zorg

Als je wil werken in de zorg, zijn er tal van mogelijkheden waar je terecht zou kunnen. Het eerste waar iedereen al gauw aan denkt bij werken in de zorg, is werken in het ziekenhuis of werken in een bejaardentehuis. Hoewel het werken in het ziekenhuis of bejaardentehuis ook ontzettend veelzijdig kan zijn, zijn er nog veel meer opties als het gaat om werken in de zorg. De minder voorkomende opties worden in dit artikel uitgelicht.

Psycholoog

Bij werken in de zorg denken de meesten al gauw aan het verlenen van lichamelijke zorg. Hoewel dit natuurlijk erg belangrijk is, zijn er ook een heleboel mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van anderen. De meest voor de hand liggende keuze is bijvoorbeeld psycholoog, maar je kan er ook voor kiezen om maatschappelijk werker te worden, of psychiatrisch verpleegkundige. Zo bied je wel de helpende hand aan anderen, maar komt er nagenoeg geen fysiek werk aan te pas.

Kraamzorg

Het verlenen van kraamzorg is een specialisme binnen de zorg. In Nederland heeft elke pas bevallen vrouw recht op kraamhulp. Als kraamverzorger monitor je de gezondheid van moeder en kind in de eerste week na de bevalling. Het is een erg dankbaar beroep om te mogen uitoefenen. Daarnaast is het ook erg bijzonder om met zulke kleine pasgeboren baby’s te mogen werken. Woon je in Limburg en wil je graag werken in de kraamzorg in Limburg? Er zijn genoeg vacatures te vinden.

Logopedie

Werken als logopedist is een veelzijdig beroep. Over het algemeen denkt men dat je uitsluitend kinderen helpt met het oplossen van spraakproblemen, maar er komt nog veel meer bij kijken. Zo kan een logopedist ook helpen met gehoor-, taal- of slikproblemen. Je werkt dus niet uitsluitend met kinderen, maar je kan bijvoorbeeld ook te maken krijgen met volwassenen die bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad. Na die tijd kunnen er spraakproblemen zich voordoen. Als logopedist bied jij deze mensen de helpende hand.