Welke voordelen levert een rolcontainer kopen of huren op?

In tal van werkomgevingen is vervoer van goederen aan de orde. Wanneer dit goederen betreft die veel ruimte innemen of die buiten de standaard verpakkingsafmetingen vallen, kunt u het beste een rolcontainer kopen. Rolcontainers zijn verrijdbare kooien waarin u goederen kunt vervoeren en opslaan. Ze zijn ideaal om te gebruiken in opslagruimtes en op vrachtwagens. Vooral in de detailhandel worden rolcontainers veelvuldig gebruikt.

Vereenvoudiging van opslag en vervoer

Door een rolcontainer te kopen worden opslag en vervoer – net als wanneer u pallets gaat kopen – een stuk makkelijker. Elk type rolcontainer is voor specifieke werkzaamheden geschikt. U kunt uit containers met twee, drie of vier zijden kiezen. Rotom Nederland, dé specialist op het gebied van transporteenheden vlak bij Eindhoven, adviseert u daar graag over. Net als bij het kopen van pallets is het bij het kopen van een rolcontainer van belang het juiste type voor de betreffende werkzaamheden te kiezen. Onjuist gebruik van deze eenheden leidt jaarlijks namelijk tot ruim een derde van alle ongelukken binnen de distributiesector.

Wat zijn de verhuurmogelijkheden?

Rotom Nederland biedt als specialist in transporteenheden niet alleen rolcontainers en pallets aan om te kopen, maar ook om te huren. Het bedrijf voert daarbij een ruim aanbod. Zo heeft u onder andere de keuze uit dolly’s, orderverzamelwagens, (nestbare) rolcontainers, rolcontainers met een inklapbare bodem en nog veel meer. Kopen is dus niet altijd de enige oplossing om uw logistieke uitdagingen het hoofd te bieden. Huren is een flexibele, efficiënte en kosteneffectieve oplossing.

Optimalisering van de logistieke keten

Dé expert op het gebied van transporteenheden biedt naast de verkoop en de verhuur van transporteenheden nog tal van andere services aan. Hierbij kunt u denken aan reparatie, pooling en packaging recovery. Rotom Nederland nabij Eindhoven draagt zo bij aan de optimalisering van uw logistieke keten én aan een duurzamere, circulaire economie. Het hoofdkantoor van de logistiek faciliteerder bevindt zich in Nederland, maar de vestigingen van het bedrijf zijn verspreid over heel Europa.