Source Promo
Business / Marketing and Advertising

Ontwikkelingen van de goudkoers

Al duizenden jaren vertrouwt de mens op goud als belegging en opslag van waarde. Goud is de enige belegging waarvan de waarde niet afhankelijk is van de prestatie van de tegenpartij. Bovendien is de hoeveelheid goud van nature stabiel en schaars. Een belegging in goud differentieert zich hiermee van de bijvoorbeeld aandelen en obligaties.

In tijden van inflatie, schulden en crisis kan het daarom erg verstandig zijn om te beleggen in geld. De nadelen die aandelen hebben zoals inflatie, faillissement, slecht bestuur of het bestuur van de onderneming die meer aandelen in omloop brengt heeft u niet met deze investering. Met goud belegt u in ‘iets vast’. 
De prijs van goud is de laatste jaren fors gestegen. Er zit veel potentieel rendement in dit edelmetaal. Als we de cijfers van de afgelopen 20 jaar bekijken zien we een constante groei. De goudmijnen raken langzaam leeg en hoe schaarser een product wordt, hoe meer het waard wordt.

Beleggen in goud kan op verschillende manieren. Je kunt met geld gouden munten of goudstaven. En als je ziet dat de prijs gestegen is verkoop je ze weer. Dit is echt niet de beste manier. Je moet dat goed namelijk wel ergens veilig kunnen opslaan en dat kost vaak ook weer geld. Het is dus beter om een bewijs van geld te kopen. Fysiek is het goud dan niet van jou, maar je kunt wel profiteren van prijsstijgingen.

Dit is maar een korte beschrijving van de huidige goudmarkt en van de voordelen van het beleggen in goud. Op internet is hier nog veel meer over te vinden. Zo kunt u even een kijkje nemen op de sites die u hiermee kunnen helpen, leerbeleggen.com is zo’n site. Naast tips en informatie over het beleggen in goud hebben ze ook veel gegevens en kennis over andere beleggingsonderwerpen.

http://leerbeleggen.com