Workshop Computerkunst

Workshop Computerkunst 

Kunst maken met de computer? Dit zal voor veel leraren klinken als een abstract en wellicht onmogelijk idee. Kunst heeft namelijk nog niet echt zijn voeten genesteld in de technologische evolutie die we de afgelopen deccenia hebben meegemaakt. Tegenwoordig is de computer, in welke vorm en mate die ook aanwezig is, iets waar bijna niemand meer zonder kan. De computer wordt vaak gebruikt voor praktische of juist ontspannende zaken. Tot zover is het maken van kunst nog niet erg aanweizg in de computerwereld. Ja, veel posters en designs worden op de computer gemaakt via programma’s als Photoshop of Indesign, maar echte abstracte kunst heeft zijn weg nog niet gevonden. 

Kleinkunstig maakt zich hard voor het introduceren van dit idee. Computers zijn voor de leerlingen van tegenwoordig meer een verlengde dan een apart apparaat, daarom is het alleen maar leuker om de leerlingen uit te dagen aan de slag te gaan met het maken van kunst met hun computer. Kleinkunstig is al jaren actief in de kunst-/ culterele kant van de educatieve sector en is non stop bezig met innoveren. De workshops van Kleinkunstig sluiten altijd aan op de tijd van nu, soms lopen ze zelfs voor!

Workshop Gamedesign

Bij de workshop Gamedesign gaan de leerlingen aan de slag met het maken van hun eigen, simpele, spel. Tijdens deze workshop leren de leerlingen hoe het is om zelf een spel te verzinnen, te ontwerpen en stapsgewijs aan de slag te gaan met het oplossen van problemen. De leerlingen leren de verschillen tussen animeren en coderen, twee ontzettend belangrijke begrippen wanneer we het hebben over Gamedesign. De leerlingen krijgen als het ware een voorsprong op hun leeftijdsgenoten met betrekking tot ontwerp via de computer. Wellicht loopt de toekomstige head designer van een grote game developer wel rond op uw school, maar dan moet hij of zij wel eerst uitgedaagd worden om dit eens uit te proberen. 

https://kleinkunstig.nl

Leuke Schoolactiviteiten

Leuke Schoolactiviteiten 

Bent u als school opzoek naar leuke schoolactiviteiten? Grote Broer heeft een breed aanbod aan verschillende schoolactiviteiten die gemakkelijk te organiseren zijn op uw school. Het aanbod van Grote Broer varieert in niveau, tijdsduur en discipline. Op die manier is er voor elke groep op elke school wel iets om te doen! Het aanbod van Grote Broer kan op meerdere manieren geboekt worden. Zo kan er gekozen worden voor een aantal workshops, één workshop of een volledige dag gewijd aan een bepaalde discipline. Omdat Grote Broer al zo veel ervaring heeft in de branche begrijpen zij als geen ander dat elke school zijn eigen behoeftes heeft, om die reden organiseert Grote Broer altijd op maat. 

Veel scholen zijn u al voor geweest en kunnen beamen dat de samenwerkingen met Grote Broer altijd vlot verlopen. Het fijne is namelijk dat u de organisatie volledig los kan laten en slechts antwoord hoeft te geven op wat u wel en niet wilt. Grote Broer trekt de kar van begin tot eind. 

Workshop Automata 

Iedereen kent de Jack in the Box, het muziek apparaatje die vroeger alle kinderen in de wijk liet schrikken. Dit apparaat noemen we een automata, tijdens de workshop Automata gaan de leerlingen aan de slag met het ontwerpen en maken van zo’n apparaat. Bij het maken van een automata komt meer kijken dan u misschien zal denken, voor een leerlingen kan het een beste uitdaging zijn om binnen 90 minuten het apparaat te ontwikkelen. Echter zorgt Grote Broer er altijd voor dat de juiste workshop docent aanwezig is, deze zorgt er voor dat de leerlingen uit de groep allemaal kunnen aansluiten en gezellig mee kunnen doen 

Klinkt deze workshop interessant of bent u benieuwd naar welke mogelijkheden Grote Broer nog meer heeft? Klink dan op één van de links uit deze blog en neem een kijkje!

https://grotebroer.nl