Wat is de slow fashion beweging?

Sommigen noemen het “de slow fashion beweging”, sommigen noemen het “een mode revolutie”, weer anderen (de tegenstanders) geloven dat slow fashion niets meer is dan een voorbijgaande trend.

Dus, wat is het?

Fundamenteel is slow fashion een ideologie.

Het propageert een aantal principes die erop gericht zijn om de manier waarop we met mode omgaan op meerdere niveaus te verbeteren om zo een evenwichtige en duurzame industrie met een gezonde productlevenscyclus te creëren.

Specifiek, slow fashion heeft als doel om onze aanpak te transformeren:

 • Modecreatie ” door het bevorderen van originaliteit, diversiteit en doordachtheid
 • Modeproductie ” door gebruik te maken van ambachtslieden en duurzame kleding
 • Modedistributie ” door lokale markten te bedienen en gebruik te maken van slanke toeleveringsketens
 • Modeconsumptie ” door het vrijgeven van duurzame producten en het bevorderen van bewust consumentisme
 • Mode einde leven en verwijdering ” door gebruik te maken van een hoog percentage van natuurlijke, composteerbare vezels
 • Oorspronkelijk verwees het idee van de langzame mode naar de noodzaak om “de mode te vertragen” en de traditionele waarden te herstellen.

Vandaag de dag, ondanks de groeiende populariteit en het toevoegen van nieuwe doelstellingen aan de agenda, gaat het bij slow fashion nog steeds vooral om het uitbrengen van 2 tot 3 collecties van hoge kwaliteit per jaar (het vasthouden aan het traditionele fashion release schema).

Het doel van de langzame mode is het produceren van hoogwaardige eerlijke kleding (producten met een hoge intrinsieke waarde), tegen een eerlijke prijs. Merk op dat de term “kosten” hier beide betekenissen omvat: de werkelijke prijs van het product en de milieu- en sociaaleconomische kosten.

Telefoontassen.nl

Een telefoontas is een tas met rond de dertig verschillende vakjes die groot genoeg zijn om dingen ten grote van een telefoon erin te kunnen opbergen. Het materiaal waar de tassen van gemaakt zijn is zo gemaakt dat de tas stevig genoeg is om 30 telefoons veilig te bewaren. Ook is de stof zo gemaakt dat er geen krassen of andere beschadigingen kunnen plaatsvinden wanneer je een telefoon in een telefoon tas bewaard. Ieder vakje in de tas is genummerd. Zo kan je onthouden waar je je telefoon in hebt gedaan en raak je die dus niet zomaar kwijt tussen alle andere dingen.

De telefoontas wordt meestal gebruikt op scholen. In iedere klas hangt dan een telefoontas bij de deur. Zo kunnen leerlingen hun telefoon in de telefoontas doen wanneer ze de klas binnen komen en worden dan later tijdens de les niet meer afgeleid door hun telefoons. Op sommige scholen krijgen alle kinderen in de klas een nummer met een persoonlijk vakje in de telefoontas. Op deze manier kan een docent zien wie nou wel en wie nou niet zijn of haar telefoon heeft ingeleverd. Over het algemeen vinden docenten dit een heel prettig systeem, alle telefoons veilig opgeborgen en als iemand hem er nier in heeft gedaan zien ze dat meteen.

Naast dat een telefoontas wordt gebruikt voor het opbergen van telefoons, wordt een telefoontas soms ook gebruikt voor het opbergen van andere kleine dingen ten grote van een telefoon. De grote van je vakjes is namelijk perfect om dingen als shampoo, deodorant of tandpasta in te bewaren. Of als je hem in de keuken wilt ophangen kan je er koffiefilters, spatels of knoflookpersers in kunnen bewaren. Dus een telefoontas is geschrikt om eigenlijk alles in te kunnen bewaren! Ben je geïnteresseerd in een telefoontas? Neem dan even een kijkje op telefoontassen.nl

Waarom zijn rugzakken belangrijk?

Je denkt waarschijnlijk niet veel na over je rugzak. Hij wordt gebruikt, het wordt misbruikt, en hij wordt in de bodem van je kastje of in de hoek van je kamer geschoven.

Maar kan je rugzak je misbruiken? Het antwoord is ja. Als een rugzak niet goed wordt gebruikt, kan het rugproblemen of zelfs letsel veroorzaken.

Rugzakken zijn het beste
Rugzakken zijn niet te verslaan om je te helpen georganiseerd te blijven. Meerdere vakken houden al je benodigdheden en notities bij de hand.

Rugzakken zijn een betere optie dan schoudertassen of boodschappentassen voor het dragen van boeken en benodigdheden. Dat komt omdat het gewicht van de rugzak gelijkmatig over uw lichaam is verdeeld. De sterkste spieren in het lichaam – de rug- en buikspieren – ondersteunen de rugzak.

Maar rugzakken die overbelast zijn of niet goed gebruikt worden, kunnen voor een aantal zware gezondheidsproblemen zorgen.

Hoe kunnen rugzakken problemen veroorzaken?
Je ruggengraat bestaat uit 33 botten die wervels worden genoemd. Tussen de wervels zitten schijven die fungeren als natuurlijke schokdempers. Wanneer je een zwaar gewicht op de verkeerde manier op uw schouders legt, kan de kracht van het gewicht u naar achteren trekken. Ter compensatie kun je bij de heupen naar voren buigen of je rug buigen. Dit kan ervoor zorgen dat je ruggengraat onnatuurlijk comprimeert.

Mensen die zware rugzakken dragen, leunen soms voorover. Na verloop van tijd kunnen de schouders hierdoor rond worden en de bovenrug gebogen. Door het zware gewicht is er kans op het ontwikkelen van schouder-, nek- en rugpijn.

Uw favoriete voetbalteam aanmoedigen met sjaals die u zelf heeft laten bedrukken

Voor supporters voelt niets beter dan hun favoriete team naar de overwinning te juichen. Bijna iedere voetbalwedstrijd is er een om nooit meer te vergeten, zeker voor de ware fans. Binnen de voetbalwereld zijn sjaals een belangrijk supportersmateriaal. Daarom kiezen veel clubs ervoor om sjaals te laten bedrukken door een specialist. De Breigigant helpt uw club graag aan nieuwe supportersmaterialen op gebreide producten!

Geschikt voor internationale giganten en lokale spelers

De supporterssjaal is een van de meest bekende sjaals om te laten bedrukken. Vooral bij voetbalfans zijn deze erg populair, omdat het een kleine manier is om trots voor de club te laten zien. Naast dat grotere voetbalclubs sjaals bij De Breigigant kunnen bestellen, is het ook voor kleinere lokale clubs mogelijk om sjaals met hun logo te laten bedrukken. Het is zelfs mogelijk om de voor- en achterzijde anders te ontwerpen. Zo kan de clubnaam aan de voorzijde staan en aan de achterzijde (een deel van) de slogan. Om het ontwerp compleet te maken, laat u de sjaals aan beide kanten nog bedrukken met het logo. Het enige waar u op moet letten, is dat er maximaal 8 kleuren worden gebruikt. In het bestelproces is het bovendien mogelijk om te kiezen voor franjes. Deze worden dan aan beide kanten van de sjaal bevestigd en mogen uit maximaal 3 kleuren bestaan. Enkele andere kenmerken van de sjaals die u door De Breigigant kunt laten bedrukken, zijn:

 • Minimale afname van 15 stuks (dus ook geschikt voor kleinere verenigingen)
 • Levering binnen 5 tot 10 werkdagen
 • Gemaakt van 100% zacht acryl
 • Verkrijgbaar in afmetingen tussen 110 x 13 cm en 200 x 17 cm (standaardformaat is 150 x 17 cm)
 • De supporterssjaal is ook verkrijgbaar in een kleinere variant, de autosjaal.

Snelle en gratis levering binnen Europa

Heeft u een bestelling geplaatst bij De Breigigant? Dan wordt uw bestelling gratis én snel geleverd door heel Europa. U heeft de sjaals die u heeft laten bedrukken dus spoedig in huis. Heeft u vragen? De productspecialisten staan 24/7 voor u klaar bij de klantenservice.

 

https://www.breigigant.com/

Maak met schoenen van Penninkhof uw Joseph Ribkoff outfit af

Wanneer u een outfit van Joseph Ribkoff, Marc Cain of één van de andere ontwerpers heeft weten te bemachtigen, wilt u natuurlijk niets liever dan de look helemaal afmaken. Dit doet u met accessoires, maar ook met schoenen. Op de website van Penninkhof vindt u een uitgebreid aanbod schoenen van verschillende categorieën: sandalen, sneakers, instappers, pumps, laarzen en nog meer. Dankzij deze variatie vindt u voor elke outfit ook een geschikt paar schoenen.

Het belang van kwalitatief hoogwaardig schoeisel

Uiteraard streeft Penninkhof ernaar om u schoenen van net zulke goede kwaliteit als de designerkleding te bieden. Ook u weet als geen ander wat het belang is van het investeren in goede schoenen. Niet alleen blijven ze in de eerste plaats langer mooi, ze dragen ook nog eens bij aan een optimale voetgezondheid. Schoenen dienen niet alleen als fashion statement, ze hebben ook een functie die niet uit het oog verloren mag worden. Uw Joseph Ribkoff of Marc Cain outfit maakt u dus verantwoord af met een keuze uit de selectie op deze website.

Een breed aanbod leren schoenen

Het overgrote deel van de schoenen waarmee u uw Marc Cain of Joseph Ribkoff outfit mee afmaakt, is vervaardigd van leer. Dit flexibele materiaal past zich makkelijk aan uw voet aan. En dat is ook precies wat een goede schoen zou moeten doen: zich aan uw voet aanpassen en niet andersom. U begrijpt het draagcomfort al vanaf de eerste keer dat u met uw voet in de schoen stapt. Bovendien is leder ademend materiaal dat daarmee blaren en wrijving voorkomt.

Comfortabel en trendy gaan prima samen

Gaat u bij Penninkhof op zoek naar schoenen die bij uw Joseph Ribkoff outfit passen, dan komt u al gauw tot de conclusie dat draagcomfort en een modieuze uitstraling prima samengaan. Ook wanneer het ‘moeilijke’ schoenen zoals pumps betreft. Trendy en comfortabel zijn een gouden team en de collectie van Penninkhof bewijst dat u voor comfortabel schoeisel echt niet per definitie bent aangewezen op laag schoeisel met veters. Zoekt u in het goede segment, dan is de keuze aan geschikte schoenen haast onbeperkt.