Source Promo
Image default
Banen en opleidingen

Huishoudelijke taken leiden een op de vijf werkzoekenden af ​​van het zoeken naar werk

vacatures

Werk zoeken is ook werk!
Dit is belangrijk om te onthouden bij het solliciteren naar een baan.
“De meest voorkomende reden die het zoeken naar een baan afleidt, is dat mensen persoonlijke en huishoudelijke taken noemden. Dienst voor het vinden van een goedbetaalde baan ontdekte van werkzoekenden wat hen ervan weerhoudt een baan te zoeken. 1600 economisch actieve respondenten namen deel aan de peiling.”

4 op de 10 mensen die een baan zoeken, melden afleiding. De meest genoemde waren persoonlijke en huishoudelijke taken: ze leiden 19% van de werkzoekenden af ​​van het zoeken naar werk. Elke tiende klaagde over vermoeidheid, overwerk en een slechte gezondheid. Computers, sociale media en instant messengers werden door 7% als afleiding genoemd. Persoonlijke kwaliteiten: luiheid, onzekerheid en onverantwoordelijkheid – voorkomen dat ze op zoek gaan naar een baan 6% van de respondenten. Nog eens 6% van de respondenten is van mening dat het moeilijk is om een ​​baan te vinden vanwege een gebrek aan kennis van het proces zelf. Hobby’s en hobby’s verhinderen dat ze op zoek zijn naar een baan 4% van de respondenten. 3% van de respondenten merkte op dat goed weer, tv en veelvuldig telefoneren hun zoektocht naar werk belemmeren. 2% van de mensen noemde vrienden als afleiding bij het zoeken naar werk. Andere redenen belemmeren de tewerkstelling van 2% van de respondenten.

Niets kan 54% van de respondenten ervan weerhouden een droombaan te vinden. De afwezigheid van afleiding werd vaker door vrouwen dan door mannen gerapporteerd (respectievelijk 56 en 51%). Werkzoekenden boven de 45 zijn het meest georganiseerd: 60% van hen wordt niet afgeleid van het zoeken naar werk. Het niveau van zelfdiscipline neemt toe met de groei van de inkomsten: 49% van de Russen met een salaris tot RUB 30.000 heeft geen afleiding. en 56% van de respondenten verdienen van 50.000 roebel. per maand.

In vergelijking met eerdere studies groeit het aantal mensen dat niet kan worden belemmerd bij het zoeken naar werk: 35% in 2013, 47% in 2015 en 54% nu. Het percentage mensen dat wordt afgeleid door computers, sociale netwerken en instant messengers is gehalveerd: in 2015 – 14%, nu – 7%. “

https://www.vindazo.be

Gerelateerde artikelen

Een cursus persoonlijke ontwikkeling voor leidinggevenden en werknemers

Baliemedewerker bij de KVK

Matroos Operationele Dienst