Een baby eerste jaar boek voor de meest dierbare herinneringen

Het eerste jaar van een baby kent zoveel bijzondere mijlpalen. De tijd vliegt voorbij en elk dierbaar moment wil je vastleggen. Er is daarom geen geschikter kraamcadeau dan een baby invulboek waarin de kersverse ouders al die eerste stapjes in het jaar van baby naar dreumes vast kunnen leggen. Het is niet alleen leuk als cadeau voor een ander, maar ook voor jezelf als je binnenkort een baby verwacht.

 

Leg herinneringen vast in een baby eerste jaar boek

Zo’n eerste jaar met een baby word je geleefd. Van tevoren bedenk je dat je alles vast wilt leggen voor later, maar als de kleine er dan is, word je opgeslokt door het leven van alledag dat opeens gevuld is met voedingen, luiers, buikkrampjes en slapeloze nachten. Herinneringen vastleggen is dan wel het laatste waar je aan denkt. Een baby eerste jaar boek helpt je hierbij. Het invullen kost je nauwelijks tijd. Je schrijft herinneringen op over verschillende bijzondere momenten en beantwoordt voorgedrukte vragen over het eerste levensjaar van je baby. Ook is er voldoende ruimte voor foto’s en eigen creativiteit.

 

Leuk voor later

Een baby invulboek is niet alleen leuk om zelf terug te kijken op deze bijzondere eerste periode, maar ook je kinderen zullen later met plezier een blik in hun babyboek werpen. Hoe leuk is het om te zien hoe klein ze waren en te lezen wanneer hun eerste lachje was. Doordat het weinig tijd kost om een babyboek in te vullen, zal je ook bij een tweede of derde kind de tijd vinden om een boek in te vullen en krijg je later van je jongste kind niet de vraag waarom er toch zo weinig herinneringen zijn. Invulboeken zijn er in veel verschillende kleuren en afmetingen, zo geef je elk kind zijn eigen persoonlijke boek.

Gestampt keukenmes VS Gesmeed keukenmes: wie gaat de strijd winnen?

Dit artikel helpt u bij de cruciale beslissing of u gesmede messen of gestempelde messen voor uw keukenmessen wilt. Er gaat veel verkeerde informatie rond als u een nieuwe set messen koopt en het kan echt verwarrend zijn als u alleen maar in stijl wilt snijden of dobbelen tijdens het bereiden van uw eten. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag willen met het maken van een mes. Kijk bij 123smeden voor je eigen smederij.

Een gesmeed mes is niet per definitie beter

De mythe begint met het idee dat gesmede messen van nature beter zijn dan gestempelde messen. Het idee hierachter is dat gesmede lemmeten staalmoleculen beter uitgelijnd zijn en daardoor veel betere snij-eigenschappen hebben. Vroeger was dat zo, maar nu is dat niet meer het gevolg van vernieuwde productieprocessen. Vroeger was de enige manier om staal te maken het smeden, nu gaan messenfabrikanten gewoon naar beneden en kopen het staal voorgefabriceerd.

Hoe gaat het productieproces van beide messen in zijn werk?

Hier ontstaan de scharnierverschillen tussen de keukenmessen. De gesmede messen worden weer opgewarmd in de vorm van een mes, en vervolgens geslepen en geslepen. De gestanste of bewerkte messen worden in de vorm van een mes gesneden of geslepen en vervolgens twee keer verhit om de staalconstructie uit te lijnen.

De eerste warmtebehandeling begint bij 1400-1900 graden Fahrenheit, waardoor het staal broos maar zeer hard wordt. De tweede warmtebehandeling raakt de messen bij 400-700 graden waardoor zowel de brosheid als de hardheid wordt verminderd, maar waardoor de lemmeten duurzamer worden.

 

De manier van produceren is simpelweg anders en kent z’n voor- en nadelen

Zoals u kunt zien zijn de productieprocessen gewoon anders, wat leidt tot verschillende messen. De gesmede messen hebben de neiging om veel zachter te zijn dan de gestempelde of bewerkte messen, vanwege het ontbreken van een hoge warmtebehandeling. De voordelen hiervan zijn dat het veel gemakkelijker is om thuis te slijpen, het mes zwaarder aanvoelt en je een bolster hebt.

De nadelen zijn dat het niet zo scherp zal zijn als een vergelijkbaar gestempeld mes, en het zal niet zo lang een vergelijkbare rand houden. De Duitsers, die de primaire fabrikanten zijn die de gesmede methode gebruiken, corrigeren dit door het mes in een hoek van 22 graden te slijpen in plaats van de 16 graden die de meeste gestanste fabrikanten gebruiken.

De voordelen en nadelen van het gestanste of bewerkte mes zijn in omgekeerde richting van het gesmede. U hebt een veel lichter mes zonder bolster, tenzij het is vastgelast, dat is extreem scherp, en duurzaam. Het kan ook moeilijker zijn om het thuis te slijpen.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur en favoriete mes

Uiteindelijk komt het er op neer dat u de consument bent, en welk mes het beste bij u past. Als u veel zware groenten en vlees gaat snijden, vindt u misschien de Duitse gesmede Wusthof-messen naar uw voorkeur. Aan de andere kant, als u veel in Aziatische stijl kookt, passen de hoogwaardige gestempelde Global messen of Shun messen misschien wel het beste bij u.

https://123smeden.nl/pages/smeltkroes