De werking van een herbruikbaar mondkapje

Hoewel het niet overal meer verplicht is, zien we nog vaak mensen met een mondkapje op. Op sommige openbare plekken is het verplicht om een mondkapje te dragen en ook in het buitenland is dit steeds meer het nieuwe normaal door COVID-19. Daarom is het handig om een mondkapje mee te nemen op vakantie. Een mondkapje wordt gebruikt om een besmetting of verspreiding van een virus tegen te gaan. Daarnaast kan een mondkapje ook gebruikt worden op plekken zoals werkplaatsen waar veel stof en vuil in de lucht hangt. Zo voorkom je dat het vuil de stofwegen bereikt met alle gevolgen van dien. Vooral in bepaalde werkomgevingen in het buitenland kan er sprake zijn van luchtvervuiling, in dit geval is het gebruik van een masker erg handig. Met het dragen van een mondkapje maak je mensen in je directe omgeving ervan bewust dat we allemaal nog voorzichtig moeten zijn om het virus niet over te dragen.

Soorten herbruikbare mondkapjes

Er zijn verschillende soorten mondkapjes beschikbaar en ook zijn er tegenwoordig veel handige herbruikbare mondkapjes te bestellen. Deze wasbare mondkapjes zijn te bestellen in allerlei soorten en maten inclusief print. De herbruikbare mondkapjes zijn verkrijgbaar in wegwerpmondkapjes, mondkapjes met filterzakje en 2 laags katoenen mondkapjes. Veel herbruikbare mondkapjes hebben verstelbare oor lussen waardoor het voor iedereen geschikt is. Herbruikbare mondkapjes zijn tevens ook een duurzame oplossing als je niet op zoek bent naar medische mondkapjes. Wasbare mondkapjes kun je vaak meer dan tien keer wassen en dit is milieuvriendelijker dan een wegwerp mondkapje.

Een mondkapje van kwaliteit voor je eigen gezondheid

Voordat je de keuze maakt tussen het juiste herbruikbare mondkapje wil je natuurlijk dat het van goede kwaliteit is. Dit betekent dat het herbruikbare mondkapje goed zit, de geur neutraal is en dat het fijn ademt. Verder moet het uiterlijk er ook goed uit zien en niet je bril laten beslaan zoals wegwerp mondkapjes vaak veroorzaken. Ook moet de afmeting van het mondkapje goed zijn zodat het fijn en makkelijk is om te dragen. Bij veel webshops kun je tegenwoordig ook herbruikbare mondkapjes bestellen met een print. Je kunt dan zelf de kleur en de bedrukking bepalen zodat het mondkapje een mooie uitstraling heeft. Een mondkapje hoeft niet altijd gedragen te worden maar toch is het verstandig om er meerdere te bestellen zodat je altijd één reserve hebt. Daarnaast ga je op deze manier veilig om met bijvoorbeeld een gevaarlijk virus. Hiermee bescherm je niet alleen jezelf maar ook de mensen in je directe omgeving.

 

Back to basic met een yogaweekend Limburg

Soms vergeten mensen wel eens dat het ook belangrijk is om soms even helemaal terug naar de basis te gaan. Simpelweg om jezelf niet te verliezen in de dagelijkse sleur van het leven. Sommige kiezen ervoor om bijvoorbeeld elke dag na hun werk even te wandelen om hun hoofd leeg te maken. Hoe makkelijk dat ook klinkt, nemen we daar zeker niet altijd de tijd voor. Heb jij daar geen tijd voor, maar wil je toch de rust soms even opzoeken? Dan is een yogaweekend Limburg echt iets voor jou!

 

Wat is een yogaweekend Limburg?

Tijdens een yogaweekend Limburg is het de bedoeling dat je even helemaal afschakelt en jezelf als het ware opnieuw oplaad. Dit wordt gedaan door een weekend lang te werken aan geestelijke en lichamelijke gezondheid, het is dus niet zomaar chillen. Samen met een groep mensen die er precies hetzelfde in staan als jij ga je allerlei rituelen uitvoeren, zoals meditatie en Tai-chi.

 

Lekker gezond doen

Bij een gezonde mindset hoort ook gezonde voeding. Vitamines en mineralen hebben we namelijk nodig om onze hersens op-en-top te laten werken. In de verschillende moestuinen en gaarden kun je je helemaal laten inspireren en de lekkerste gerechten bereiden. Ben je zelf niet zo geweldig in de keuken, dan kun je dit natuurlijk ook door een kok laten doen. Het belangrijkste is dat je ontspant en je nergens zorgen om maakt.

 

https://hofdebrulle.nl/yoga-en-mindfulness/

Houding tijdens ontsluiting en persfase leren bij zwangerschapscursus zuid limburg

Gefeliciteerd je bent zwanger! Natuurlijk wil je samen met je partner het best voorbereid zijn op de geboorte van jullie kindje. Maar hoe pak je dat het beste aan? Een zwangerschapscursus zuid Limburg is een goede basis. Heb je er bijvoorbeeld al over nagedacht wat je beste houding is om aan te nemen tijdens ontsluiting of de persfase? Dit is een van de vele dingen die je uitgebreid krijgt aangeleerd bij zwangerschapscursus zuid Limburg.

 

Houding tijdens ontsluiting

Als de weeën net beginnen kun je ze vaak nog heel goed opvangen omdat de pijn nog niet heel erg is. Er zitten dan nog minuten tussen de weeën, tijdens die minuten heb je de tijd om te rusten. Maar wat is nu de prettigste houding voor tijdens deze weeën en de rusttijd? Het beste kun je met een kussen tussen de knieën liggen. Dat kan zowel op je rug als ik foetus houding, wat voor jou het prettigst is natuurlijk. Is liggen geen optie omdat het simpelweg gewoon echt niet prettig aanvoelt? Dan zou je ook nog half kunnen gaan zitten.

 

Zwangerschapscursus zuid Limburg helpt bij bevalhoudingen

In films zie je altijd het ziekenhuis bed, met de vrouw die haar benen wijd heeft en ligt. Toch zijn er nog veel meer houdingen die prettig zijn om in te bevallen. Zo zou je ook bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een badbevalling, de warmte van het water verzacht dan een deel van de pijn.

 

https://zwangerschapscursuslimburg.nl/

Wat helpt tegen kalknagels

Het is erg vervelend en bovendien besmettelijk: kalknagels. Veel mensen hebben er last van en komen er maar moeilijk vanaf. De teen- of vingernagels zijn geinfecteerd met een schimmel. Deze schimmel veroorzaakt een dikke en brokkelige nagel. De nagel kan gedeeltelijk of helemaal loslaten. Iedereen heeft schimmels, maar als deze de huid of nagel binnendringen kan dit een probleem veroorzaken en kun je er veel last van krijgen. Vooral ouderen en mensen met een lage weerstand hebben vaak last van schimmelnagels, een ander woord voor kalknagels.

Kalknagels behandelen: wat te doen?

Schimmels die kalknagels veroorzaken zijn in principe onschuldige schimmels. Je hebt er geen speciale middelen voor nodig. Maar erg vervelend is het natuurlijk wel. Daarom wil je er het liefste zo snel mogelijk vanaf. Heb je erg veel last of breidt de infectie zich steeds verder uit? Ga dan voor advies naar een arts. Hij kan eventueel antischimmelpillen voorschrijven. Dit is meestal een kuur van drie maanden. Dit werkt echter niet voor iedereen even goed.

 

De beste tips wat helpt tegen kalknagels

Heb je vaak last van kalknagels? Probeer dan de volgende tips eens. Dit zijn eenvoudige en laagdrempelige manieren om te kijken wat helpt tegen kalknagels voor jou. Gebruik geen zeep bij het wassen van je voeten. Doe je dit toch, zorg er dan voor dat de zeep volledig weggespoeld is. Droog je voeten ook goed af zodat er geen vocht achterblijft. Doe iedere dag schone katoenen of wollen sokken aan en draag schoenen die goed ventileren en niet knellen. Ben je in een openbare ruimte zoals een zwembad? Doe dan altijd slippers aan. Met deze tips kom je al een heel eind in je strijd tegen kalknagels.

https://kalknagelbehandelen.nl/wat-doen-tegen-kalknagels/

Voor de beste zwangerschapsmassage Veenendaal ga je naar Massagepraktijk Surrender

Ben je nog naarstig op zoek naar een zwangerschapsmassage in Veenendaal? Zoek dan niet verder! Massagepraktijk Surrender, die al sinds 2005 een begrip is in de regio, zal je een breed scala aan behandelingen bieden en geven tevens advies op persoonlijk- of op bedrijfsmatig niveau.

Zwangerschapsmassage Veenendaal helpt jou en je baby te ontspannen

Hoe fijn is het om even aan de dagelijkse bezigheden en stress te ontsnappen en je heerlijk in de watten te laten leggen? Een massage is altijd een goed idee; daar zegt niemand nee tegen. Ook als je zwanger bent en binnenkort uitgerekend bent en je kindje verwacht, kan een zwangerschapsmassage Veenendaal uitkomst bieden. Zo kun je optimaal ontspannen en even genieten. De massages zijn erop gericht om je geest en lichaam te laten ontspannen. Ik kan me goed voorstellen dat je een time-out nodig hebt, zeker in deze hectische tijden. Door de zwangerschapsmassage Veenendaal blijf je helemaal zen én in balans.

Ook met vragen rondom voeding kun je terecht bij de deskundigen

Tevens kun je de zwangerschapsmassage Veenendaal combineren met voedingsadvies. Voeding geeft je natuurlijk concentratie, energie en levenslust en bepaalt of je goed in je vel zit. Als zwangere vrouw weet je als geen ander hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen: daarmee zorg je namelijk ook voor je ongeboren baby. Een ongezonde leefstijl is daarbij ondenkbaar en schadelijk. Wist je dat het opbouw- en herstelproces van je lichaam (bijvoorbeeld na je bevalling) voornamelijk in rust gebeurt? Des te meer redenen om ook ná je zwangerschap gebruik te maken van de ontspannende massagebehandelingen. Naast gebruik te maken van zwangerschapsmassage in Veenendaal, kun je de deskundigen ook om voedingsadvies vragen. Samen met jou wordt gekeken naar je huidige voedingspatroon, mogelijk in combinatie met eventuele klachten die er zijn (lichamelijk of geestelijk). Door specifiek advies kun je, indien mogelijk, je huidige voedingspatroon aanpassen of verder optimaliseren zodat je altijd het beste aan je baby kunt geven. Door nu al goed te beginnen, krijgt je lichaam na de bevalling de tijd weer optimaal te herstellen.

Zijn Corona sneltesten betrouwbaar?

Mensen die zich willen laten testen op corona kunnen een commerciële sneltest gebruiken. Het voordeel van deze sneltesten is dat ze veel sneller een uitslag geven dan de nu door de GGD gebruikte PCR-test. De sneltesten kunnen dus helpen om het coronavirus te bestrijden. Die sneltesten moeten dan natuurlijk wel betrouwbaar zijn. Over die betrouwbaarheid is nog onvoldoende duidelijkheid. Het RIVM doet, samen met de GGD en de onderzoekslaboratoria van ziekenhuizen, op dit moment onderzoek naar de betrouwbaarheid van deze testen.

Gebruik een gevalideerde sneltest

Nog niet alle sneltesten zijn onderzocht. Enkele antigeensneltesten al wel in Nederlandse teststraten onderzocht (gevalideerd). De testresultaten zijn inmiddels bekend. Wil je een antigeensneltest gebruiken om je te laten testen? Gebruik dan in ieder geval een gevalideerde sneltest. Let bij het laten uitvoeren van een commerciële sneltest goed op dat aan de volgende voorwaarden is voldaan: de test moet door een zorgprofessional worden uitgevoerd, er moet een arts bij betrokken zijn en de sneltest moet CE-gemarkeerd zijn. Bedenk dat niet alle aanbieders van commerciële testen betrouwbaar zijn. Informeer je dus goed via bijvoorbeeld de website van de aanbieder van een commerciële sneltest.

Je bent negatief getest op Corona

Is de uitslag van een commerciële Corona sneltest negatief. Je weet dan nog niet zeker of je niet besmet bent met het coronavirus, want een commerciële sneltest is, zoals al eerder opgemerkt, minder betrouwbaar dan een door de GGD gebruikte PCR-test. Bij een negatieve test wordt daarom geadviseerd om thuis te blijven, je te houden aan de voorschriften van de RIVM en om bij klachten alsnog een PCR-test door de GGD te laten doen.

Je bent positief getest op Corona

Is de uitslag van een commerciële Corona sneltest positief? Je hoeft dan, bij een gevalideerde sneltest, geen PCR-test meer te doen. Waarom niet? Omdat een gevalideerde sneltest voldoende betrouwbaar is bij een positieve uitslag. Let op! Omdat COVID-19 een ziekte is met meldingsplicht, moet een positieve uitslag worden gemeld bij de GGD. De GGD kan dan besluiten om een bron- en contactonderzoek uit te voeren. Het doorgeven van een negatieve testuitslag en de contactgegevens van de geteste persoon door de commerciële aanbieder van een sneltest wordt helaas niet altijd goed gedaan.

Wat is wandelcoaching en waarom helpt dit om stress te verminderen?

Ervaar jij vaak stress en merk je dat de symptomen van stress en een burn-out steeds heftiger worden? Dan is het belangrijk dat jij naar de signalen die je lichaam je geeft leert luisteren. Wist je dat je minstens 3 tot 12 maanden bezig kunt zijn om van je burn-out af te komen? Sommige mensen laten in onderzoeken zelfs weten dat zij nooit volledig van de klachten afkomen. Vandaar dat het belangrijk is om de symptomen serieus te nemen en actie te ondernemen, zodat jij voor jezelf zorgt en je gezondheid de goede kant op kan gaan. In deze blog lees je alles over wandelcoaching tijdens de behandeling van een burn-out.

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

Waarom wandelcoaching? Ten eerste heeft de natuur een rustgevend effect op mensen. Wanneer je lichamelijk bezig bent en door de natuur wandelt voel jij je vanzelf meer ontspannen. Daarnaast leidt de natuur je af waardoor je het gevoel hebt dat je hoofd leger wordt en je even niet aan alle stress hoeft te denken. Daarnaast is het bekend dat je tijdens het sporten of bewegen stofjes in je hersenen aanmaakt die je een blijer en gelukkiger gevoel geven. Wanneer je met een wandel coach op pad gaat, kunnen jullie de natuur samen onder de loep nemen en metaforen bedenken die je helpen om nieuwe inzichten te verwerven. Daarnaast helpt het je om een gesprek wat je tijdens een wandeling en een constant wisselende omgeving voert, na afloop beter te onthouden. Wanneer je de wandeling later in je eentje nog een keer doet, zal je meer van het gesprek herinneren door bepaalde bomen of plekken opnieuw te zien. Het is fijner om jezelf tijdens een wandeling bloot te geven dan wanneer jij je in een kantoortje of andere omgeving bevindt.

Verander je gedrag door er eerst bewust van te worden

Wil jij leren hoe je met stressvolle situaties om kunt gaan? Dan is de sleutel tot succes vaak bewustwording. Het gaat erom dat jij je gedrag leert kennen op het moment dat je stress ervaart. Waarom voel je op dat moment stress en wat doet dat met je? Wat is de oorzaak dat jij je zo voelt? Kun je dat voorkomen door op een andere manier te leren reageren? Des te beter jij jezelf leert kennen, des te leuker het is om erachter te komen hoe jij je reactie op stress kunt ombuigen en sturen.

https://www.liberi.nl

Welk gehandicapten voertuig kies je?

Wanneer je als mindervalide je mobiliteit wil verbeteren, dan doe je dat bijvoorbeeld met een gehandicaptenvoertuig. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een scootmobiel, kan je zorgen dat je het een stuk gemakkelijker maakt om te komen waar je moet zijn. Het is wel belangrijk om goed te kijken welk voertuig je dan kiest. Op die manier kan je er zeker van zijn dat het een verbetering van de kwaliteit van het leven wordt. Om je hierbij te helpen, is het goed om de volgende zaken eens goed door te nemen. Dit zal je helpen.

Een voertuig dat voldoet

Het is slim om te kiezen voor een scootmobiel die voldoet aan de regels die in Nederland gelden. Zo is het bijvoorbeeld zo dat er regels zijn met betrekking tot de snelheid waarmee je mag rijden. Dat verschilt ook nog eens per gebied waar je rijdt. Om die reden is het goed om een voertuig te hebben dat op alle fronten op een goede manier te gebruiken is. Een goedgekeurde scootmobiel is een slimme investering. Laat je bijvoorbeeld adviseren door de medewerkers van Fast & Furious Scooterwinkel over deze zaken. Dit laat je veel betere keuzes maken.

Kiezen voor goed comfort

Het is ook goed om vanaf het eerste moment te bekijken hoe je de scootmobiel voor jezelf het best bruikbaar kan maken. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je kijkt naar de mate van comfort. Goede gehandicaptenvoertuigen zijn in grote mate te verstellen. Er zijn dan allerlei zaken die je kan veranderen en aanpassen om het voor jezelf gemakkelijker te maken. Dit kan variëren van de hoogte van de stoel tot en met de lengte van het voertuig als geheel. Dit zijn allemaal belangrijke punten om goed te bekijken wanneer je een keuze gaat maken. Let hier dus op.

Zeker van goede kwaliteit

Wanneer je de verschillende opties met elkaar vergelijkt, is het ook goed om naar de kwaliteit van het model als geheel te kijken. Een goede scootmobiel is bijvoorbeeld ook veilig. Goede banden en remmen spelen een rol. Ook de vering is bijvoorbeeld van belang. Het is vaak ook zo dat de vering goed aan te passen is bij veel modellen. Daardoor kan je het een stuk veiliger voor jezelf en voor anderen maken. Het is belangrijk om dit soort zaken goed uit te zoeken en hier advies over te vragen aan de kenner. Dit geeft meer zekerheid.

Kiezen voor een mooi model

Niet alleen de veiligheid en het comfort spelen een rol bij de keuze. Je wil je ook gewoon goed voelen op je scootmobiel. Het moet fijn zijn om ermee de weg op te gaan. Daarom kijk je dus ook naar zaken zoals het design. De manier waarop het voertuig ontworpen is, speelt een belangrijke rol. Kijk ook naar verschillen zoals het gebruik van drie of vier wielen. Dit kan meer verschil maken dan alleen maar een hogere mate van veiligheid. Dit zijn dus hele belangrijke factoren. Alle reden om je daar ook op te richten.

Instellen en rijklaar maken

Het is goed om vooraf alle punten langs te lopen met de specialist. Het is natuurlijk minstens zo belangrijk om je scootmobiel vervolgens ook op de juiste manier te gebruiken. Daarom is het minstens zo belangrijk om deze bij de echte expert aan te schaffen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je zonder probleem optimaal de weg op kan. Het verzorgen van de juiste instellingen zodat het voertuig rijklaar is, is een belangrijke stap. Al dit soort zaken zijn in goede handen bij de specialist. Laat dit dus ook altijd op juiste wijze verzorgen.

Een goede scootmobiel bestellen

Wat je ook koopt, de tijd dat je er naar een speciaalzaak voor moest ligt in grote mate achter ons. Dat geldt ook voor de scootmobiel. Natuurlijk moet je wel nog altijd bij de specialist zijn. Dat neemt echter niet weg dat je er wel zeker van kan zijn dat je deze gewoon direct kan bestellen. Wanneer je weet wat je wil hebben, wordt dat ook een flink stuk gemakkelijker. Alle reden om eens te bekijken wat de mogelijkheden eigenlijk allemaal zijn op dit gebied. Zo kan je dan ook direct aan de slag met het bestellen.

Weten wat je wil

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat je wil. Een scootmobiel kopen, Fast Furious is geen dagelijkse bezigheid. Je wil natuurlijk wel in één keer de goede. Daarom is het belangrijk om in grote mate vooronderzoek te doen. Aan de hand daarvan is het simpel mogelijk om te leren wat allemaal wel en niet kan. Vervolgens kan je dan ook zorgen dat je een model vindt dat precies past bij jou en de vorm en mate waarin je het voertuig zal gebruiken. Dit komt je mobiliteit allemaal sterk ten goede en is dus van belang.

Het soort scootmobiel kiezen

In de eerste plaats is het slim om te kijken naar de verschillen in de soorten scootmobielen. Zo heb je de mogelijkheid om voor elektrische aandrijving te gaan. Dat is natuurlijk een variant die helemaal past bij de manier waarop je in de moderne tijd de weg op gaat. Al zijn er ook nog genoeg redenen om te bekijken of je met een verbrandingsmotor niet beter af bent. Bijvoorbeeld als het gaat om hoge snelheden halen om veel afstand te kunnen afleggen. Dit zijn belangrijke overwegingen om mee te nemen in de keuze die je maakt hierbij.

Direct online alles regelen

Je kan ervoor kiezen om direct alles online te kiezen. Dan kan je dat het best doen bij een ervaren handelaar die ook een webshop biedt waar je elke scootmobiel die in het assortiment te vinden is ook kan vinden. Op die manier maak je het alleen maar gemakkelijker voor jezelf. Je hoeft dan eigenlijk geeneens de deur meer uit om te zorgen dat alles goed geregeld wordt. Al kan het soms wel slim zijn om dit wel te doen. Dat is dan ook net zo goed mogelijk wanneer je het slim weet aan te pakken.

Kijken in de winkel

Wanneer je het slim hebt aangepakt, dan ben je op zoek gegaan naar de juiste scootmobiel bij een webshop van een gerenommeerde winkel. Denk bijvoorbeeld aan Fast & Furious Scooterzaak. Dat is dan ook nog eens een echte specialist te noemen. Een specialist die ook nog eens een fysieke winkel heeft waar je gewoon naartoe kan gaan. Daar kan je dan zelf gaan kijken. Ook daar kan je dan gewoon bestellen wat je uiteindelijk wil hebben. Alleen heb je dan wel het voordeel van de nodige kennis die de specialist je kan bieden. Dat maakt het makkelijk.

Alle soorten en maten

Het voordeel van bestellen op de webshop of in de winkel bij de specialist is natuurlijk duidelijk. Je zal in ieder geval niet bang hoeven te zijn dat je niet vindt wat je zoekt. Dat komt omdat de scootmobiel hier in alle soorten en maten te vinden is. Op die manier wordt het je dus wel heel gemakkelijk gemaakt. Het is vooral zaak om te bepalen wat jij dan belangrijk vindt. Aan de hand daarvan is het maken van de keuze wel heel snel te doen. Zo heb je er dus ook alleen maar meer plezier van.