Hypotheek met een inkomen uit PGB

Hypotheek met een inkomen uit PGB

Wat is een inkomen uit PGB?

De afkorting PGB staat voor Persoons Gebonden Budget. Dit is het geld waar de vertegenwoordiger de zorg kan inkopen voor de zorgbehoevende. Deze vertegenwoordiger heeft vrije keuze om zorg in te kopen die nodig is om zorgbehoevende te verzorgen, maar ook door wie deze wordt verzorgd. De zorg mag worden verleend door een professionele zorgverlener of iemand in de nabije kring van de zorgbehoevende, zoals ouders of iemand in de vriendenkring.

Als zorgverlener wordt je betaald vanuit het PGB. Het PGB inkomen kan je zien als een inkomen net als vanuit een loondienst. Je bent verbonden met de vertegenwoordiger van het PGB inkomen, hij/zij fungeert als een soort werkgever. Hierbij is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor (on)bepaalde tijd.

Ook kun je ervoor kiezen om een zorgovereenkomst op te stellen tussen jouw als zorgverlener en de vertegenwoordiger. Wanneer dit het geval is, moet je een beroepsmatige zorgverlener zijn. Vergelijk dit meer met een Zzp’er of een bedrijf. Er is dan geen sprake meer van een loondienst.

 

Welke problemen zijn er vaak bij hypotheekaanvraag met PGB? 

Er hoeven geen problemen te zijn wanneer je een hypotheek met een PGB inkomen aanvraagt, vaak wordt er wel strenger gekeken naar deze aanvraag. Zo wordt er gekeken naar de risico’s. Volgens de bank is een inkomen met PGB een hoger risico, zoals het genezen of overlijden van de zorgbehoevende. Naast de risico’s wordt er ook gekeken naar de acceptatienormen. Toch zijn er bij een aantal banken genoeg mogelijkheden.

 

De soort PGB inkomen

Dit zijn de vier soorten PGB inkomens in Nederland:

– WMO-PGB      (wet maatschappelijke ondersteuning)

– Jeugdhulp-PGB   (Jeugdwet)

– WLZ-PGB     (Wet langdurige zorg)

– PGB-VV     (Zorgverzekeringswet)

 

De verschillende mogelijkheden

LET OP! Bij het aanvraag van de hypotheek met NHG mag je het inkomen uit PGB volledig meenemen. Wanneer er een hypotheek zonder NHG wordt aangevraagd mag maximaal 50% van het inkomen uit een inkomen met PGB bestaan, er moet dus nog een ander inkomen zijn van jou of jouw partner. In Nederland kennen wij drie verschillende soorten zorgovereenkomsten met PGB. Bij de aanvraag van de hypotheek is het van belang om te weten om welke overeenkomst het gaat. Dit zijn de verschillende zorgovereenkomsten:

– professionele uitvoering zonder KVK

– Professionele uitvoering met KVK

– Familiair

 

Professionele uitvoering zonder KVK

Je bent een professionele zorgverlener zonder dat je je hebt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wanneer dit het geval is, ben je verplicht om meerdere zorgbehoevende te verzorgen. Bij de aanvraag moet je de laatste drie inkomstenbelastingaangiftes tonen. Hierbij zullen banken jou behandelen als een flexwerker, voor het inkomen wordt er een gemiddelde genomen van de afgelopen drie jaar.

 

Professionele zorgverlener met KVK

Professionele zorgverlener met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Bij de aanvraag van de hypotheek moet je de laatste drie jaarcijfers en inkomstenbelastingaangiftes tonen. De bank beschouwt jou als een ondernemer. Het inkomen wordt vastgesteld door een onafhankelijk rekenexpert, met dit inkomen zal de bank rekenen. Jouw onderneming moet genoeg liquiditeiten en solvabiliteit hebben. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar dit betekent eigenlijk dat je genoeg bezitting moeten hebben en niet teveel schulden.

 

Familiair

Wanneer je zorgt voor één van jouw naasten voor een onbepaalde tijd, moet je in het bezit zijn van een zorgovereenkomst. Het inkomen dat je ontvangt mag worden meegenomen tot de zorgbehoevende de leeftijd van 77 jaar heeft bereikt. Bij de aanvraag ben je verplicht om minimaal drie inkomstenbelastingaangiftes te tonen. Wanneer de hypotheek aanvraagt zullen ze jou behandelen als flexwerker en er wordt gekeken naar het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar.

 

Contact

Ook wanneer je een inkomen ontvangt uit een PGB zijn er genoeg mogelijkheden! Onze eigen adviseur Sander Bakx is gespecialiseerd in aanvragen met een PGB inkomen. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn? Neem eens contact met ons op!

https://www.harmsbakx.nl/artikelen/hypotheek/hypotheekaanvraag-met-pgb-inkomen

Overwaarde huis opnemen en flink verbouwen

Wanneer de woningwaarde van jouw koophuis hoger is dan de hypotheekschuld, dan heb je overwaarde. Dat komt doordat de waarde van je huis is gestegen of je een deel van de hypotheek hebt afgelost. Nu blijft alleen de vraag over wat je kunt doen met deze overwaarde. De meeste mensen kiezen ervoor de handen uit de mouwen te steken en eens flink aan de slag te gaan met het verbouwen van hun huis.

 

Verbouwing financieren

Wil je de overwaarde van jouw huis opnemen om een verbouwing te kunnen financieren? Dan moet je bestaande hypotheek verhogen. Hiervoor kun je terecht bij een onafhankelijke adviseur. Je moet namelijk ook rekening houden met hypotheekrente en dergelijke. Daarnaast moet je ook kunnen aantonen dat je het geleende geld ook écht voor de verbouwing gaat gebruiken.

 

Handige tips voor verbouwing bij overwaarde huis opnemen

Heb je besloten dat het voor jou een slimme zet is om de overwaarde van jouw huis te gebruiken voor een verbouwing? Dan is het aan te raden rekening te houden met een aantal kleine puntjes waar je zelf misschien niet snel bij na zou denken. Overweeg om energiebesparende maatregelen te nemen bij de verbouwing. Het is een flinke investering, maar op lange termijn heb je er alleen maar baat bij. Ook is het slim om een overzicht te bewaren van alle uitgevoerde werkzaamheden en bijpassende kosten. De overwaarde van jouw huis opnemen is iets wat secuur moet gebeuren, probeer daarom je hoofd koel te houden door alles overzichtelijk te bewaren.

 

https://rockethypotheken.nl/overwaarde-opnemen/

Kiezen uit vof of bv als onderneming

Als ondernemer heb je een aantal keuzes te maken als je net begint. Wil je een eenmanszaak, vof of bv beginnen? Het is belangrijk dat je hier een keuze maakt voor je begint met ondernemen en je bij de KvK inschrijft. De verschillen in deze rechtsvormen zit hem vooral in de belasting en of je met meerdere mensen begint met ondernemen. Als ondernemer moet je dus een aantal keuzes maken voor je begint. In deze blog gaan we iets dieper in op de verschillen in een eenmanszaak, vof of bv en welke keuze het beste voor jouw onderneming is. Lees het hieronder!

Eenmanszaak

Als je net begint of als zzp’er aan de slag wilt gaan kan je het beste kiezen voor een eenmanszaak. Bij deze rechtsvorm ben je de enige verantwoordelijke van de bedrijfsvoering en je bent ook privé verantwoordelijk voor je zakelijke schulden. Als eenmanszaak kan je zelfs mensen aannemen, dit is iets wat veel mensen niet weten of over het hoofd zien. Iedereen kan maximaal één eenmanszaak oprichten, maar je kan wel meerdere vestigingen, handelsnamen en activiteiten hebben. Een eenmanszaak is makkelijk en vrij goedkoop op te zetten.

Een vof of bv oprichten

Bij het oprichten van een vof of bv moet je rekening houden met wat gunstiger is voor jouw onderneming.  Een vennootschap onder firma (vof) is makkelijk op te zetten en je kan je makkelijk registreren bij de kvk en eenvoudig tot een overeenkomst komen. Bij een besloten vennootschap (bv) kan je als een aandeelhouder niet privé aansprakelijk gehouden worden voor zakelijke schulden en aandelen kunnen op termijn verkocht worden en zo een waardestijging met winst pakken.

 

https://bundel.nl/vof-of-bv/

Je huis verbouwen met behulp van een persoonlijke lening

Je woont al vele jaren met plezier in je huidige woning. Je woning voldoet aan al je wensen: er zijn voldoende slaapkamers, de badkamer is groot genoeg en de keuken heb je pas geleden nog vernieuwd. Ook de tuin heb je door de jaren heen prachtig aangelegd en onderhouden. Er zijn veel gezellige plekjes en je kunt hier makkelijk de hele middag vertoeven. Toch merk je dat het onderhoud aan je huis steeds moeilijker wordt nu je wat ouder wordt. Ook traplopen gaat steeds moeizamer en het bad instappen lukt al vrijwel niet meer. Gelukkig betekent dit niet direct dat je op zoek moet naar een ander huis. Je kan je eigen woning levensloopbestendig maken met behulp van een persoonlijke lening.

Je huis levensloopbestendig maken

Er moet veel gebeuren om je huidige woning levensloopbestendig te maken, dat is waar. Voor je allemaal plannen begint te maken, kan je het beste eerst opzoeken hoeveel je zou kunnen lenen voor een verbouwing. Dit kan heel eenvoudig via internet door een aantal financiële gegevens in te vullen. Je ziet vervolgens meteen hoeveel je kan lenen in jouw situatie en hoeveel je dit per maand gaat kosten. Als je dit allemaal op een rijtje hebt, kan je een advies gesprek aanvragen bij een aannemer. Hij of zij zal samen met jou het huis doorlopen en je adviseren over de mogelijkheden. Zo is het misschien mogelijk om de badkamer te verbouwen of deze eventueel naar de benedenverdieping te verplaatsen. Ook de slaapkamer kan eventueel op de benedenverdieping gerealiseerd worden. Op deze manier hoef je in de toekomst niet zo veel gebruik te maken van de trap. Maar ook een traplift zou tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Een persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan heel gemakkelijk. Je hoeft er in principe nog niet eens de deur voor uit. Je kan deze eenvoudig aanvragen via internet. Je vult een aantal persoonlijke en financiële gegevens in en je ziet gelijk hoeveel je zou kunnen lenen. Ben je het eens met alle voorwaarden? Dan kan je je persoonlijke lening aanvraag insturen samen met een aantal documenten. Deze worden vervolgens gecontroleerd en er wordt op basis van je gegevens een beslissing genomen of je in aanmerking komt voor de lening. Is dit het geval? Gefeliciteerd! De verbouwing kan gaan beginnen!

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/

Wat zijn altcoins?

De laatste jaren is bitcoin steeds populairder geworden. Steeds meer mensen hebben er al over gehoord. Bitcoin is een zogenaamde cryptocurrency. Naast bitcoin zijn er echter nog veel alternatieve coins in de omloop. Deze noemen we ook wel altcoins. Bitcoin heeft een groot marktaandeel van maar liefst 53%. Het is dan ook niet raar dat de koers van bitcoin de koersen van andere altcoins beïnvloedt. Dus als de waarde van bitcoin stijgt, dan stijgt meestal ook de waarde van veel altcoins. Maar dit geldt ook als de waarde weer zakt.

Inmiddels zijn er honderden altcoins in de omloop. Sommige zijn goed onderbouwd, terwijl andere coins helemaal geen potentie hebben. Het doel van cryptocurrencies is om de geldstromen te decentraliseren. Decentralisatie betekent hier dat de crypto niet op één plaats aanwezig is en ook niet vanuit één punt wordt aangestuurd.

De altcoin Ripple

Een van de bekendste altcoins is van het netwerk Ripple. Hun altcoin heet XRP. Toch zeggen we meestal Ripple als we het over hun munt hebben. Dagelijks is er veel nieuws over deze munt te vinden. Dat komt omdat Ripple al veel samenwerkingen is aangegaan met banken en andere financiële instellingen. Toch vragen veel mensen zich wel eens af of Ripple onder cryptocurrency valt. De munt wordt namelijk vooral gebruikt door banken en draait dan ook op een gesloten, centrale blockchain.

De ripple koers schommelt al tijden heen en weer. Meestal is dit tussen de 30 en 60 eurocent per munt. Toch staat Ripple al heel lang in de top 10 van cryptomunten. Dit komt mede dankzij de hoge market cap die Ripple heeft.

https://cryptobenelux.com/ripple-koers/

Functie van letselschadebehandelaar

Wat is een letselschadebehandelaar?

Als je het leuk vindt om brochures te lezen en over het internet te struinen ben je de naam van deze functionaris vast weleens tegengekomen, de letselschadebehandelaar. Deze behandelaar is binnen de verzekeringsmaatschappij specifiek verantwoordelijk voor de beoordeling en afhandeling van de schademeldingen van verzekerden.

 

Wat doet een letselschadebehandelaar?

Een letselschadebehandelaar die bij een verzekeraar werkt neemt na het ontvangen van een melding van (toe of aangebrachte) schade allereerst contact op met de verzekerde. In deze fase is het erg belangrijk om alle beschikbare en benodigde gegevens te verzamelen. In dit kader kan er gedacht worden aan contactgegevens, maar ook aan documentatie, foto en/of filmmateriaal van de situatie. 

 

Na de inhoudelijke beoordeling van de aanwezige gegevens neemt de letselschadebehandelaar contact op het (mogelijke) slachtoffer. Tijdens dit contact wordt er toegelicht hoe de procedure er verder uitziet en wat de behandelaar kan betekenen voor de betrokkenen in kwestie.

 

Concrete werkzaamheden

Na het contact met de verzekerde en het slachtoffer heeft de letselschadebehandelaar enkele concrete taken uit te voeren. Het gaat hierbij allereerst om de beoordeling van de toedracht van de schade en de omvang hiervan. Nadat de toedracht en de omvang is vastgesteld wordt er gekeken naar de best passende wijze van hulp of compensatie.

Wanneer er een goed totaalbeeld is van de situatie en de aan te bieden hulp en/of compensatie wordt er door de letselschadebehandelaar opnieuw contact opgenomen met het slachtoffer. Na toetsing bij de betreffende persoon wordt er bekeken of het aanbod voor alle partijen tot tevredenheid kan leiden. Wanneer dit het geval is kan de praktische organisatie worden geregeld.

 

Waarom zou je letselschadebehandelaar worden?

De functie van letselschadebehandelaar bij een verzekeringsmaatschappij is een ideale functie voor mensen die graag diep in een dossier willen duiken en hierbij tevens graag contact onderhouden met diverse personen. Het is echter zeer belangrijk om in de functie van letselschadebehandelaar empathisch vermogen te hebben. In de dagelijkse werkzaamheden heeft de behandelaar immers veelvuldig contact met slachtoffers en dit contact kan met de nodige emoties gepaard gaan.

 

Waarom kan een klein bedrag lenen een goede keuze zijn voor sommige mensen in Nederland

Ik hoef je niet te vertellen dat tijd geld is. De samengestelde rente is daar het bewijs van. Als je serieus bent om uit de schulden te komen, laten sommige goeroes je ‘gazelle-achtig’ worden en gebruiken ze een sneeuwbal of een lawine om uit de schulden te komen. Terwijl je als geen ander op bonen en rijst leeft, wordt er ironisch genoeg, net als in alle derdewereldlanden, rente toegevoegd aan je schulden. De experts zullen geen tijdslimiet stellen, maar je moet wel. Hier is waarom je soms beter 500 euro lenen kunt overwegen..

500 euro lenen kan soms handig zijn

Het leven gaat snel voorbij. Dat is de tijd. Financiële doelen moeten worden bereikt, zoals het kopen van een auto of een huis, of sparen voor je pensioen. De tijd die je nodig hebt om uit de schulden te komen, vertraagt je vermogen om andere doelen te bereiken. Hoe meer geld u uitgeeft om uit de schulden te komen, hoe verder dit proces wordt vertraagd. Wat doe je als je gestrest bent en in een hoekje zit? Je doet alles wat je kunt om de verwoesting van het geconfronteerd worden met een mogelijk faillissement te voorkomen, want dat zou het ergste ooit, toch? Lees verder.

  • Keuzes zijn de hoeksteen van de vrijheid die we in ons land hebben. Dat is geweldig nieuws dat je daadwerkelijk keuzes hebt als het gaat om uit de schulden te komen. Eerst zullen we elke optie onderzoeken. Dan kijken we naar de cijfers aan de hand van een voorbeeld van wat het zou kosten onder elke methode. Van daaruit kunt u een betere keuze maken van de optie die voor u geschikt is.

Een kleine schuld kan opgelost worden met een kleine lening van 500 euro

Een lawine van schulden (ook wel “schuldstapeling” genoemd) richt zich eerst op schulden met de hoogste rente. Een schuldsneeuwbalplan daarentegen geeft voorrang aan uw kleinste schuld, ongeacht het rentetarief. Elke keer dat de kleinste wordt geëlimineerd, gaat u naar de volgende kleinste.

Een nieuwe lening consolideren kan een goed plan zijn voor sommigen

Afwisselend, is de consolidatie een nieuwe lening die alle schuld in de nieuwe lening rolt. Het gemiddelde jaarlijkse percentage (APR) op een consolidatielening is ongeveer 18,56%. Om dat in perspectief te plaatsen, valt de gemiddelde waaier van rentevoeten die op consolidatieleningen wordt geladen typisch tussen 8.31% en 28.81%. Voor het onderhandelen en vereffenen van schulden voor minder dan wat verschuldigd is, moet u een deel van de schuld betalen en vervolgens belastingen op de kwijtgescholden schuld betalen. Het grootste probleem met schuldhulpverleningsbedrijven is het feit dat ze de rechtszaken niet kunnen stoppen en dat het een ravage aanricht op uw kredietrapport als gevolg van laattijdige en gemiste betalingen.

https://vergelijk-gratis.nl/800-euro-lenen/

Zorg ervoor dat je administratie Doetinchem op orde komt!

Ook zo’n moeite met het op orde houden van je administratie Doetinchem? Ben je het overzicht kwijt? Slingeren de brieven rond of heb je ze gewoon allemaal weggestopt in een la? Je hoeft je administratie Doetinchem niet zelf bij te houden. Er zijn namelijk een boel professionals die je hiervoor kunt inhuren. Zij zorgen ervoor dat je administratie Doetinchem weer op orde komt. Zo zal je nooit meer vergeten rekeningen te betalen en hoef je niet meer uren te blijven zoeken naar die ene brief.

Ordenen in mappen

Een tip die vaak wordt gegeven voor het op orde maken van je administratie Doetinchem, is het stoppen van al je brieven en belangrijke papieren in mappen. Voor elke soort betaling of voor elke soort brief moet een map gemaakt worden, waarin bijbehorende brieven en papieren bewaard zullen gaan worden. Zo kun je gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent en wordt je administratie Doetinchem een stuk overzichtelijker. Het is handig om een map te maken met betalingen die nog gedaan moeten worden. Als je af en toe in deze map kijkt, zul je geen betalingen meer vergeten. Je zult hierdoor minder extra kosten hoeven te betalen en het scheelt een hoop stress. Wanneer je geen zin hebt om zelf al je oude brieven en papieren te ordenen in mappen, kun je ook eenmalig iemand inhuren die je oude administratie Doetinchem ordent. Nadat dit gedaan is kun je ervoor kiezen om iemand te laten komen, die dit regelmatig voor je bijhoudt of je kunt ervoor kiezen om dit vervolgens zelf bij te houden. Zo blijft je administratie op orde en ben je niet meer uren aan het zoeken naar die ene brief en kom je niet meer voor onaangename betalingsverrassingen te staan.

 

Kies schuldhulpverlening Hengelo voor rust

Schuldhulpverlening Hengelo is uw oplossing bij vervelende schulden. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het verlenen in de schuldhulpdienstverlening weten we hoe vermoeiend schulden kunnen zijn. U staat op een gegeven moment machteloos en kan geen kant op. Door de rekeningen te laten liggen, zal dit niet goed aflopen voor u en zal er in het ergste geval beslaglegging plaatsleggen. Laat het niet zo ver komen en maak vandaag nog een afspraak met Schuldhulpverlening Hengelo. Wij zorgen goed voor uw schulden waardoor u eindelijk kunt rusten.

 Kies voor Schuldhulpverlening Hengelo voor het te laat is

Wanneer u eenmaal schulden heeft, zullen deze uiteindelijk alleen maar opstapelen. Het is daarom noodzakelijk dat u snel ingrijpt voordat dit uit de hand gaat lopen. Bij Schuldhulpverlening Hengelo bent u verzekerd dat uw schulden in goede handen zijn en zal er gekeken worden naar een duurzame oplossing. Onze specialisten bieden graag de oplossing en helpen u bij het verkrijgen van inzicht.

Ook wanneer u geen hoge schulden heeft, maar wel coaching wil in budgetteren, helpen we u graag. Wij helpen u graag het overzicht weer terug te vinden en zullen uw geld beschermen. Door duidelijke afspraken met schuldeisers te maken, hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele nieuwe schulden en kunt u rusteloos weer verder leven. Door een eigen leefrekening te hebben, kunt u nog wel uw vertrouwde boodschappen doen waardoor u niet volledig afhankelijk bent van de bewindvoerder. Wij zullen uw uitgaven bewaken en kijken waar het probleem wellicht kan liggen.

Geldproblemen kan iedereen overkomen, u heeft alleen nu zelf de keuze om er iets aan te veranderen. Maak vandaag dus nog een afspraak en laat uw geldproblemen stoppen. Bij Schuldhulpverlening Hengelo bent u dus aan het goede adres. Wij helpen u graag verder.