Bijlmer

Bijlmer
De Bijlmermeer, ook wel ‘’Bijlmer’’ is een woonwijk van Amsterdam. Het bevindt zich in Amsterdam-Zuidoost, in de Nederlandse provincie ‘Noord-Holland’. In het verleden werd de wijk door hoogbouw van tien verdiepingen gekenmerkt. De eerste paal is 13 december 1966 geslagen. Op 25 november 1968 konden de eerste bewoners hun woning betrekken in Hoogoord, in de H-buurt.

Station Bijlmer ArenA
Station Bijlmer ArenA is een trein- en metrostation in het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam. De exacte naam van het metrostaion is Station Bijlmer ArenA en van het treinstation in Amsterdam Bijlmer ArenA. Het station bevindt zich tussen de ArenA Boulevard met de Amsterdam ArenA, het Winkelcentrum Amsterdamse Poort, Pathé Area en AFAS Live. Afas Live heette voorheen Heineken Music Hall. Het station is een gezamelijk ontwerp van Arcadis Architecten (hierbij was Jan van Belkum de architect) en het Britse architectenbureau Grimshaw Architects (hierbij was Neven Sidor de architect). De technische installaties, constructies en de spoorinfrastructuur zijn ontworpen door Arcadis. In totaal heeft de bouw €150.00.000 gekost.

Restaurant Bijlmer ArenA
Er zijn veel restaurants in Bijlmer ArenA te vinden. Deze restaurants variëren sterk. Als eerste zijn er veel surinaamse eettentjes en afhaalrestaurants te vinden. Daarnaast is er ook een ruim aanbod aan Indische en Thaise restaurants en afhaal toko’s. Uiteraard zijn ook de simpele snackbars te vinden. Verder is er ook een restaurant te vinden in de Bijlmer ArenA dan scandinavisch eten serveert. Dit scandinavische restaurant in Bijlmer ArenA heet de Gard. De Gard is een onderdeel van het Courtyard hotel.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/