LED filament lamp

LED filament lamp

In deze moderne tijd stappen veel mensen af van gloeilampen en kiezen ze voor de energiezuinigere LED filament lamp. Als u echter nog niet van de nieuwste trend in verlichtingstechnologie hebt gehoord, laten wij u dan vertellen waar het allemaal om gaat! De LED filament lamp was een recente ontwikkeling die nog niet de aandacht van het grote publiek heeft gekregen, omdat de populariteit ervan gestaag toeneemt bij degenen die deze filament lampen al eerder zijn tegengekomen.

LED filament lampen bootsen het uiterlijk van een ouderwetse gloeilamp na, maar met veel betere technologie om authenticiteit en warmte te garanderen. Het vervangen van gloeidraden is waar het allemaal om draait – kleine LED’s (verwerkt in de lamp) zorgen ervoor dat ze net zo effectief zijn als hun voorgangers zonder misplaatst of nep te lijken wanneer u ze mee naar huis neemt om aan uw muren te hangen!

Fittingen lamp

De lampfitting is het gedeelte van een gloeilamp dat aan het armatuur is bevestigd. Het verwijst ook naar de plaats waar het op de metalen delen is bevestigd (ook “arm” genoemd). Er zijn drie typen: schroefdraad, bajonet en stekker. Van elk type zijn er verschillende versies verkrijgbaar in verschillende maten met verschillende vermogens, afhankelijk van hoeveel elektriciteit ze gebruiken voor verlichtingsdoeleinden; hieronder bespreken we enkele veel voorkomende die u misschien al kent!

Halogeen vervangen door LED

Wilt u uw oude halogeenlampen vervangen door LED’s? Dan heeft 123Lampenshop een ruim assortiment LED-lampen voor verschillende soorten en maten. U kunt de perfecte lamp vinden die in de armatuur of lampenkap past. Dan hoeft u hem alleen nog maar in het stopcontact te steken!

Hoeveel lumen nodig

De hoeveelheid lumen die u nodig hebt, hangt af van de grootte, de stijl en de sfeer in uw kamer. Als de kamer bijvoorbeeld klein is met witte muren en meubels, dan zullen minder felle lampen de ruimte groter doen lijken; maar voor een grotere kamer met een donkere vloer of gekleurde muren enz. is fellere verlichting nodig om hetzelfde effect te bereiken als in kleinere ruimtes.

https://123lampenshop.nl/algemeen/led-filament-lamp/

Ben jij goed verzekerd bij FBTO?

Geschiedenis FBTO

FBTO is ontstaan en bedacht door vier Friese doorsnee mensen. De meeste ontwikkelaars waren dagelijkse boeren en tuinders, bedacht aan de keukentafel. Zij hadden het gevoel dat verzekeren beter en anders moest. De vier mannen bedachten een plan om elkaar te helpen en ondersteunen bij schade of een onverwachte situatie met gevolgen. Daar staat FBTO tot heden nog steeds voor ‘elkaar helpen en ondersteunen zodat je door kunt’. FBTO bestaat momenteel al 65 jaar. Achmea is het moederbedrijf van FBTO. Achmea is de grootste financiële dienstverleners van Nederland. Een aantal andere verzekeringsbedrijven die onder Achmea vallen zijn Centraal Beheer, Interpolis, De Friesland zorgverzekeraar, Zilveren Kruis en Avero Achmea. Voor over FBTO kun je contact opnemen met FBTO klantenservice.

Ben je goed verzekerd?

Er zijn in Nederland 3 verzekeringen die je verplicht moet afsluiten. Dit is de aansprakelijkheidsverzekering, basisverzekering van zorg en een woonhuisverzekering. Alle inwoners van Nederland, behalve militairen en mensen met gemoedsbezwaren, moeten een basisverzekering zorg hebben. Met de basisverzekering ben je onder andere verzekerd voor geneeskundige zorg, ziekenhuisopname, geneesmiddelen en kraamzorg. Je kunt ervoor kiezen om naast je basisverzekering ook een aanvullende verzekering af te sluiten. Kinderen tot 18 jaar zijn meeverzekerd via de zorgverzekering van hun ouders. Daarna moeten zij zelf een zorgverzekering afsluiten. Elke autobezitter in Nederland moet verplicht een WA-verzekering afsluiten. Een WA-verzekering dekt de schade die je veroorzaakt aan andere voertuigen of andere personen. Heb je een hypotheek? Dan moet je van je hypotheekverstrekker ook een brandverzekering met andere woorden woonhuisverzekering afsluiten. Deze valt in je woonhuisverzekering. Je huis is namelijk het onderpand van de bank.

FBTO klantenservice

Veel voor je verzekeringen regel je gewoon zelf in MijnFBTO. Zoals schade melden, je verzekering aanpassen, je groene kaart bekijken of je zorgnota declareren. Heb je alsnog vragen dan kun je de FBTO klantenservice bereiken via de volgende contactmogelijkheden:

–          Chatten via de FBTO website

–          WhatsApp op het nummer 06-82756758

–          Contacteren via het Facebookaccount van FBTO

–          Contactformulier invullen via de FBTO website

–          Telefonisch contact opnemen via (058) 2345678

https://www.klantenservice.tips/telefoon-klantenservice/zorg/fbto/

het grote verschil tussen Miles en Air Miles.

Veel mensen denken dat air Miles hetzelfde inhouden als Miles. Dit is helaas een term die door elkaar gebruikt wordt. Met name Albert Heijn staat bekend om het sparen van airmiles, maar de vraag is kun je met deze punten ook vliegen? Het antwoord is helaas nee. Hoe gek het ook klinkt de airmiles die je spaart bij een Albert Heijn of Shell kunnen niet gebruikt worden voor korting op vliegtickets. Je kunt alleen vliegen met Miles die je bij een luchtvaartmaatschappij spaart. Deze heten dan ook standaard Miles en geen airmiles. Iedere luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen spaarprogramma (behalve budgetmaatschappijen). Je kunt dus Miles sparen bij je favoriete luchtvaartmaatschappij, of bij meerdere luchtvaartmaatschappijen.

Het spaarprogramma van KLM heet Flying Blue Miles en aanmelden voor dit programma is gratis. Niet alleen KLM valt onder Flying Blue, alle luchtvaartmaatschappijen van Skyteam werken met Flying Blue klantenservice. Voor de meeste Nederlanders het Flying Blue programma veruit het meest interessante reward programma. Heeft u vragen over dit programma? Neem dan contact op met flying blue klantenservice Ga je toch bij meerdere maatschappijen air Miles sparen, dan is Award Wallet een handige manier om overzicht te houden op al je miles.

Ontdek flying blue (klantenservice)

Bij Flying Blue draait het allemaal om de Miles: hoe meer Miles je bezit, hoe meer je profiteer van diverse aanbiedingen. Je spaart Miles bij zo’n beetje alles wat u doet, en u besteedt ze hoe u dat zelf wilt. Maar dat is nog niet alles: Je krijgt XP (Experience Points) wanneer je vliegt. Hiermee kun je een hoger level bereiken. Als je een level omhoog gaat, ontvangt je nog meer voordelen – en meer Miles. Met Flying Blue profiteert iedereen, en het is helemaal gratis. Indien u vragen heeft, neem dan contact op met flying blue klantenservice.

Hoeveel Miles spaart u?

Met KLM, Air France of HOP! Wordt het aantal Miles dat u spaart bepaald door het bedrag in euro’s dat u besteedt.

  • Explorers sparen 4 Miles per bestede euro
  • Silver-deelnemers sparen 6 Miles per bestede euro
  • Gold-deelnemers sparen 7 Miles per bestede euro
  • Platinum-deelnemers sparen 8 Miles per bestede euro
https://web-wings.nl/

Welke grote energieleveranciers zijn er?

Er zijn in Nederland meer dan 30 energieleveranciers op de markt. Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor de levering van energie, het sturen van de rekening voor de leverings- en transportkosten, het beantwoorden van je vragen over de energierekening en het opvragen van de meterstanden. Je bent vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. De energietarieven verschillen per leverancier, dus energieleveranciers vergelijken is een slimme keuze. Indien u vragen heeft over het netbeheer dan kunt u contact op nemen met een van de 7 netbeheerders in Nederland  bijvoorbeeld bij enexis klantenservice bellen.

Welke energieorganisatie zijn er?

Zoals gezegd zijn er meer dan 30 verschillende energieleverancier in Nederland. Hieronder een opsomming van enkele bekende organisaties die deze dienst leveren in Nederland. Energieorganisaties werden vaak samen met een van de 7 regionale netbeheerders in Nederland. Indien u hier vragen over heeft dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen met enexis klantenservice.

Eneco

Is al meer dan 100 jaar actief op het gebied van energie. De wortels van Eneco gaan terug tot de 19e eeuw. In die tijd werd er voor het eerst op ‘grote’ schaal gas en elektriciteit geproduceerd en werden er lokale energiebedrijven opgericht. Deze lokale energiebedrijven werden in de 20e eeuw steeds groter en fuseerden. In 2021 is Eneco een sterk, geïntegreerd, zelfstandig en groeiend energiebedrijf, actief in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor van Eneco is gevestigd in Rotterdam. Het kan zich voordoen dat Eneco geen antwoord kan geven op al u vragen dan wordt u soms doorverwezen naar een van de netbeheerders bijvoorbeeld enexis klantenservice.

Essent

Al sinds 1909 helpt Essent klanten met hun energiezaken. In de afgelopen 100 jaar is er gezien dat het energiesysteem steeds onderhevig is geweest aan veranderingen. Denk aan de aanleg van het gasnetwerk in de jaren 60, de fusiegolf in de jaren 90, de splitsingswet en de toenemende vraag naar meer duurzame energie. Daarom is Essent in staat om vorm te geven aan de energietransitie. Samen met onze klanten. De energietransitie maakt onderdeel uit van de geschiedenis én de toekomst.

https://nummerklantenservice.nl/enexis/

Welke bekende OV organisaties zijn er?

Openbaar vervoer (ov) is personenvervoer dat openbaar toegankelijk is, dit betekent dat iedereen die wil gebruik kan maken van personenvervoer. Openbaarvervoerbedrijven hebben meestal een vervoerplicht, deze verplicht hen iedereen die daar om vraagt te vervoeren. Mits de reiziger het vragende tarief voor betaalt en zich daarnaast aan het gedrag/fatsoensregels houdt. Indien u vragen heeft over het openbaar vervoer, dan kunt u altijd de klantenservice contacteren van de betreffende organisatie, bijvoorbeeld ns klantenservice.

Arriva

Arriva vervoert per bus, trein en waterbus. Arriva is een van de grootste van personenvervoer, actief in 14 Europese landen. In Nederland is Arriva met ongeveer 6.000 medewerkers actief in diverse provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer exploiteert Arriva samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en zijn ook actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring.

HTM

HTM verbindt met trams en RandstadRail de regio Haaglanden. HTM is de bus- en tramvervoerder van Den Haag en omstreken. De trams van HTM rijden van Zoetermeer naar Kijkduin en van Delft naar Scheveningen. Jaarlijks vervoert HTM bijna 85 miljoen reizigers naar hun plaats van bestemming. Op de lijnen 3 en 4 tussen Den Haag en Zoetermeer rijdt HTM sinds een aantal jaren met RandstadRail; moderne en ruime voertuigen zorgen voor een comfortabele reis. HTM verzorgt bovendien de nachtbussen. Iedere dag reizen ruim 100.000 reizigers met de bus in Den Haag.

NS klantenservice

NS verzorgt voor ruim 1,1 miljoen klanten dagelijks de treinreis via 4.800 ritten. NS verzorgt aanvullende diensten, waaronder busvervoer, in de reisketen van deur-tot-deur. Het bedrijf beheert 380 stations en ontwikkelt samen met diverse partners de grote knooppunten van openbaar vervoer tot dynamische stadsportalen. Ruim 230.000 mensen doen dagelijks een aankoop in één van de winkels en horecagelegenheden. Samen met partners in Duitsland, België en Frankrijk vervoert NS klanten ook naar belangrijke Euro. Over ns vragen kunt u altijd contact opnemen met ns klantenservice.

NS International

Wanneer je met de trein naar het buitenland reist, kom je terecht bij NS International. Dit onderdeel van NS zorgt ervoor dat je vanuit alle Nederlandse treinstations naar ruim 2700 Europese bestemmingen kunt reizen. En dat kan heel eenvoudig. Je boekt je treintickets voor de hogesnelheidstreinen Thalys, ICE International, Eurostar en TGV, en Intercity Brussel en Intercity Berlijn gewoon op de website van NS International. Als u vragen heeft over ns internationaal, dan kunt u altijd contact opnemen met ns klantenservice.

https://nl-contact.nl/klantenservice-ns/

Ketogeen dieet volgen met een voedingsschema

Ketogeen dieet volgen met een voedingsschema

 

Wat houdt een ketodieet in

Een ketogeen dieet is een streng dieet dat bestaat uit een minimale koolhydraat- en een verhoogde vetinname. Het wordt gebruikt als een interventie om hardnekkige epilepsie bij kinderen onder controle te krijgen. Een ketogeen dieet bootst de reactie van het lichaam op honger na door gebruik te maken van vet als primaire energiebron bij het ontbreken van een directe koolhydraatbron in de voeding. In een normale stofwisseling zet het lichaam koolhydraten om in glucose, de snelste energiebron voor het lichaam en in de meeste gevallen ook de enige energiebron voor de hersenen.

 

 

Ketogeen dieet en sporten

Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te luisteren. Je lichaam zal zeker tijd nodig hebben om zich aan te passen aan een dieet zoals het ketogeen dieet. Ga dus niet in de sportschool over op korte harde work-outs. Je moet je lichaam niet direct dwingen tot het uiterste als je een ketogeen dieet volgt. Pas je work-outs aan naar wat goed voor je voelt. Keto is een dieet, en van diëten neemt je spiermassa ook af. Maar dit is niet aanzienlijk hoger dan bij elk ander dieet. Je spieren zijn gewend te functioneren op koolhydraten, ze zullen dus wat platter lijken. Focus je op het zoveel mogelijk behouden van je spiermassa.

 

Tips bij een ketogeen dieet

–        Vermijd lege koolhydraten

Reken je niet rijk met de totale hoeveelheid koolhydraten die je op een dag inneemt, maar onderzoek wat die koolhydraten je opleveren. Komen de meeste koolhydraten uit fruit, dat verder rijk is aan vezels en ziekte bestrijdende antioxidanten? Geweldig. Krijg je ze binnen in de vorm van toegevoegde suikers. Dan weet je wat je te doen staat.

 

–        Vrees vet niet

Het ketogeen dieet staat recht tegenover de low-fat-trend uit de jaren 90. Volgens de meeste onderzoeken kun je voor je algehele gezondheid het beste een dieet aanhouden dat ergens tussen deze 2 extremen in zit. Maak het jezelf gemakkelijk: eet wekelijks 2 keer vette vis en kook met gevarieerde vetten.

 

–        Ga voor groen

Bladgroenten zijn rijk aan voedingsstoffen. Eet er net zo veel van als keto-fans. Leef je uit met boerenkool, spinazie, paksoi, snijbiet en/of rucola.

 

 

https://makkelijkafvallen.nl/keto-recepten/

De juiste stage vinden

Het vinden van de juiste stage kan écht super belangrijk zijn. Het is wel een beetje afhankelijk van welke opleiding je volgt. Cru en eerlijk gezegd zijn er namelijk ook opleidingen die het absoluut niet interesseren of jij wat leert op je stage. Zo sta je al snel de hele dag vakken te vullen en doe je hetzelfde werk als mensen die wel betaald krijgen, maar dan gratis. Dit wil je voorkomen. Je wilt iets leren of gewoon wel betaald krijgen. Soms loont het daarom om verder te zoeken in plaats van dat alles binnen handbereik ligt. Ook komt het soms van pas om een beetje tegendraads te zijn op school en aan te geven dat je meer wilt.

Stage Facility Management

Wil je een stage facility management doen of een ander soort management? Kijk dan vooral naar een plek die jou inderdaad iets wilt leren, een plek die jou niet zomaar gaat gebruiken. Vooral als je lager gaat dan een stage facility management, kan dit makkelijk gebeuren. Heb je net een plek en voel jij je niet uitgedaagd, vraag dan voor meer uitdagingen. Je stage is intens belangrijk omdat je ervaringen krijgt die school je nooit zal gaan bieden. Vooral bij opleidingen die met design en dergelijke te maken hebben.

Kunst en ZZP

Op een creatieve opleiding ga je vaak in aanraking komen met zweverige opdrachten en weinig concrete uitvoeringen. Hier is het des te belangrijker dat je iets zoekt dat jou zowel uitdaagt als hands-on ervaring biedt met opdrachten. Bij kunst en design gaan ze er namelijk vanuit dat je vroeg of laat hoe dan ook een ZZP’er gaat zijn. Als ZZP’er is het des te belangrijker dat je weet te overleven met concrete ervaringen.

https://fiks.nl/stage/facility-management

Testen tijdens een sollicitatie

Als je wilt gaan solliciteren kan het zo zijn dat je gevraagd wordt om een test te doen. Dit kan van alles zijn. Hieronder worden de drie meest voorkomende testen uitgelegd.

 

De competentietest

Tijdens de competentietest worden verschillende competenties getest. Het hangt natuurlijk af van de functie welke dit zijn. Je krijgt tijdens een competentie test verschillende meerkeuze stellingen voorgelegd. Je geeft dan zelf aan in hoeverre je deze stelling bij jezelf vindt passen. Er zijn vaak meerdere stellingen die bij een competentie horen. Hierdoor kan het zijn dat sommige stellingen heel erg op elkaar lijken. Het is natuurlijk belangrijk om tijdens een test altijd eerlijk te zijn.

 

De persoonlijkheidstest

Tijdens een persoonlijkheidstest wordt er gekeken of je persoonlijke eigenschappen wel bij een functie passen. Tijdens deze test krijg je verschillende stellingen over gedragingen of meningen. Ook hierin zijn de antwoorden meerkeuzen. Het gaat er om in hoeverre kijk het eens met een stelling. Het is dan ook de bedoeling dat jij de vragen in vult zoals jij in het dagelijkste leven bent. Een voorbeeld stelling zou kunnen zijn: ‘’Ik ben heel rustig en praat niet veel’’.

 

Een praktijk assessment

Tijdens een praktijk assessment wordt er een zo realistisch mogelijke praktijksituatie gesimuleerd. Dit kan zijn om te kijken hoe je op bepaalde veel voorkomende situaties zou reageren of om te zien hoe om gaat met bepaalde situaties. Tijdens deze situaties wordt er sterk beroeps gedaan op jou communicatie- en inlevingsvermogen. Daarnaast wordt er vaak ook getest hoe goed je prioriteiten kan stellen. Er zijn verschillende soorten praktijk assessments. Tijdens een tweegesprek vindt er een gesprek plaats met een acteur. Dit gesprek is gebaseerd op veel voorkomende situaties.  Het kan ook zijn dat je een presentatie moet geven. Vaak worden aan de presentatie eisen gesteld die tijdens het werk van belang zijn. Bijvoorbeeld hoe goed jij dingen kan onthouden. Als laatste kan een groepsdiscussie worden ingezet als assessment. De kandidaten moeten dan een lastig probleem binnen een bepaalde tijd oplossen. Hier wordt het samenwerkend vermogen en het in de gaten houden van je eigen deelbelang getest.

 

https://www.testgroup.nl/competentietest/

Ledonline geeft advies, stelt lichtplannen op en verkoopt moderne leds

LED panelen zijn geschikt voor allerlei soorten gebouwen. Ze worden bijvoorbeeld veel gebruikt in scholen, kantoren en hotels. Gangbare maten zijn 60 bij 60 cm en 120 bij 30 cm; deze passen naadloos in een modern plafondsysteem. Ledonline.nl is een led-expert en webshop waar je 24/7 panels kunt kopen. Qua Wattage heb je onder meer de keus uit 36 en 30. De Lumen-Watt verhouding gaat van 125 tot 135. Panelen met bijzonder lage UGR zitten er ook tussen. Populair tegenwoordig zijn zwarte panelen. Ledonline.nl heeft een vierkant exemplaar op voorraad (60 x 60 cm). De specificaties zijn:

–        UGR 16;

–        4000 / 3000 K;

–        135 LM/W.

Dit paneel is slechts 35 mm dik en heeft een strakke vormgeving. De lamp brandt minimaal 50.000 uur. Dit betekent dat -als je de lamp dag in dag uit 8 uur laat branden- hij ruim 17 jaar mee gaat. Een lamp dus die de investering van nog geen €95,00 meer dan waard is!

LED railspots zijn speciaal ontwikkeld voor de Retail. Als je de indeling van de etalage aanpast of de hele winkel anders inricht, verhang je de spots eenvoudig mee. De Ella GU110 vinden wij een mooi model. De vormgeving van deze witte spot is gestroomlijnd. Het armatuur is 95 mm hoog en heeft een diameter van 56 mm. Je krijgt op de Ella 5 jaar garantie. De actuele prijs is €55,00. Voor de duidelijkheid: een GU110 ledlamp wordt er niet bij geleverd.

 

Waarom zou je willen verhuizen?

De redenen kunnen erg variëren. Het zou kunnen dat je zou willen samenwonen met de liefde van je leven (niks is absoluut). Je zou misschien willen emigreren naar een ander Europees land. Misschien wil je het liefst zo dicht mogelijk bij je moeder wonen. Alles is mogelijk. Het zou kunnen dat je andere niet wilt lastigvallen met de verhuizing dus kan je het best  verhuizer inhuren Haarlem.

Wie komt je meehelpen?

Je zou je vrienden kunnen vragen maar dan is het nog altijd de vraag of ze tijd en zin hebben om je te willen helpen. Toch wil je mensen ook niet echt lastig vallen en wil je dit laten uitbesteden aan een bedrijf zoals verhuizer inhuren Haarlem. Maar het kan ook zijn dat je dit bedrag te duur vind en dan toch op zoek gaat naar goedkopere opties.

Waar zou je naar toe willen verhuizen?

Waar voel je je echt thuis? Soms ervaar je dat gevoel in het buitenland. Het is ook niet zo slecht idee om te emigreren naar het buitenland alleen komt daar wel heel veel bij kijken. Maar stel dat je in je geboorteplaats wilt wonen of je bent ergens je hele leven grootgebracht dan lijkt het me ook dat je daar een gevoel bij hebt. Een verbintenis. Sommige mensen kiezen ervoor om helemaal alleen ergens te gaan wonen zonder familie of vrienden en dat mag ook gewoon. Dat is ieder z’n eigen keuze. Mocht je toch wel in Haarlem willen wonen dan is het raadzaam om verhuizer inhuren Haarlem te contacteren.

https://www.verhuismeesters.com/verhuisbedrijf-haarlem/