Werken in de zorg

Als je wil werken in de zorg, zijn er tal van mogelijkheden waar je terecht zou kunnen. Het eerste waar iedereen al gauw aan denkt bij werken in de zorg, is werken in het ziekenhuis of werken in een bejaardentehuis. Hoewel het werken in het ziekenhuis of bejaardentehuis ook ontzettend veelzijdig kan zijn, zijn er nog veel meer opties als het gaat om werken in de zorg. De minder voorkomende opties worden in dit artikel uitgelicht.

Psycholoog

Bij werken in de zorg denken de meesten al gauw aan het verlenen van lichamelijke zorg. Hoewel dit natuurlijk erg belangrijk is, zijn er ook een heleboel mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van anderen. De meest voor de hand liggende keuze is bijvoorbeeld psycholoog, maar je kan er ook voor kiezen om maatschappelijk werker te worden, of psychiatrisch verpleegkundige. Zo bied je wel de helpende hand aan anderen, maar komt er nagenoeg geen fysiek werk aan te pas.

Kraamzorg

Het verlenen van kraamzorg is een specialisme binnen de zorg. In Nederland heeft elke pas bevallen vrouw recht op kraamhulp. Als kraamverzorger monitor je de gezondheid van moeder en kind in de eerste week na de bevalling. Het is een erg dankbaar beroep om te mogen uitoefenen. Daarnaast is het ook erg bijzonder om met zulke kleine pasgeboren baby’s te mogen werken. Woon je in Limburg en wil je graag werken in de kraamzorg in Limburg? Er zijn genoeg vacatures te vinden.

Logopedie

Werken als logopedist is een veelzijdig beroep. Over het algemeen denkt men dat je uitsluitend kinderen helpt met het oplossen van spraakproblemen, maar er komt nog veel meer bij kijken. Zo kan een logopedist ook helpen met gehoor-, taal- of slikproblemen. Je werkt dus niet uitsluitend met kinderen, maar je kan bijvoorbeeld ook te maken krijgen met volwassenen die bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad. Na die tijd kunnen er spraakproblemen zich voordoen. Als logopedist bied jij deze mensen de helpende hand.

Aan de slag in de tuin!

Na de afgelopen tijd thuis doorgebracht te hebben, is in de tuin werken misschien wel het beste tijdverdrijf geweest. Wat schoffelen en het gras maaien; maar je kunt natuurlijk ook nu de tijd nemen om het eens echt allemaal anders te doen. Je leest hier een aantal goede tips!

 

Groot onderhoud

Misschien zijn er wel dingen die een grote onderhoudsbeurt nodig hebben. Bijvoorbeeld het zuiveren van de vijver, de overkapping opnieuw schilderen of een nieuwe schutting plaatsen. Ga op tijd op zoek naar een klusjesman of laat je eens adviseren; misschien is het eens tijd voor een andere kleur verf of schapenhek in plaats van de standaard schutting.

 

Aankleding

De zomeravonden zijn er weer sneller dan je denkt; wat betekent dat je alvast aan de slag kunt om op zoek te gaan naar leuke aankleding voor onder je overkapping, in je zithoek of voor in de tuin. Leuke kussentjes, nieuwe verlichting of een likje verf hier en daar. Kleine aanpassingen kunnen al voor een hele nieuwe look zorgen!

 

Planten

Als je dan toch in de tuin aan de slag gaat, is het misschien wel leuk om eens wat nieuws te planten. Je kunt hierbij kiezen voor een andere kleur bloemen, of juist planten die minder onderhoud nodig hebben. Vind je het niet erg om in de tuin bezig te zijn? Kies dan voor die mooie bloemen die wat meer onderhoud nodig hebben. Zo niet; zoek dan naar mooie planten waar weinig onderhoud voor nodig is.

Veilig wonen

 Wanneer je ergens gaat wonen zijn er een aantal dingen belangrijk. Veiligheid is er hier een van, zeker als je gaat wonen in Midden- of Zuid-Limburg. Hier is komt criminaliteit nu eenmaal veel voor. Woon je in Roermond, Heerlen of Sittard zul je dit misschien wel eens hebben gemerkt. Een groeiende taak van de inbraak is en blijft inbraak. Voor veel mensen is dit een eng idee, vreemde mensen die ’s avonds laat op je stoep staan en zonder te vragen door je spullen gaan. Natuurlijk zijn hier ook oplossingen voor. De snel groeiende techniek helpt jou in dit geval een handje. Beveiligingscamera’s zijn een goede manier om ogen op je woning te houden, zelfs als er niet bent.

 

Installatie

Het is jammer maar waar, inbraak zal blijven bestaan. Gelukkig ben jij zo verstandig om beveiligingscamera’s te gaan plaatsen. Een paar goede tips in combinatie met deze camera’s zijn bijvoorbeeld dat je niet voor iedereen de deur open moet maken. Verwacht je niemand op donderdagavond, doe dan ook niet zomaar de deur open. Nu is het zo dat je de camera’s hebt, dat betekent dat je zelfs kan zien wie er voor de deur staat. Je kunt door middel van een speciale applicatie op je telefoon op tablet via een paar klikken zien wie er aanbelt of voor de deur staat. Je denkt misschien dat het moeilijk is, maar dat is een beveiligingscamera installeren Sittard niet. Lukt het je niet zelf, dan kun je altijd hulp krijgen van de installateurs. In de installatie krijg je.

 

 

 

Misdaadcijfers

Op Misdaad in Kaart kunt u zien of en waar er de afgelopen drie maanden in uw omgeving is ingebroken. Pogingen en inbraken worden getoond. De kaart wordt maandag tot en met vrijdag dagelijks voor 8.30 uur bijgewerkt. Om de privacy van gedupeerden te waarborgen, worden inbraken getoond in stippen op de kaart. De stip, met daarin het aantal inbraken, staat exact in het midden van een viercijferig postcodegebied. De stip komt dus niet overeen met een specifieke woning. Na een klik op het bolletje in een postcodegebied verschijnt een venster. De datum die hierin staat, is de datum waarop de politie kennis nam van de inbraak.

https://www.comfocare.nl/beveiligingscamera-sittard

De schilder in Enschede werkt onwijs hard

Ben je van plan een schildering te laten doen aan je woning of in je woning? Dan kan de hardwerkende schilder in Enschede je daar zeker goed bij van dienst zijn. Veel mensen in deze omgeving hebben al weet van het bestaan van deze schilder in Enschede, omdat hij al veel van de huizen en gebouwen in de omgeving onder handen heeft genomen. Niet alleen speelt ervaring hierin een rol, maar ook de precisie waar er mee wordt gewerkt door deze specialist is zeker  terug te zien in het werk dat door hem wordt afgeleverd. Al meer dan 30 jaar wordt er in het vak gewerkt door de schilder in Enschede en dat zie je zeker terug in het resultaat. Op de website kan je alvast wat impressies zien van afgeleverd werk aan vorige of bestaande klanten.

De schilders hebben een goede vakkennis en ervaring

De schilder in Enschede heeft ook allerlei schilders in dienst, maar deze worden wel eerst allemaal goed opgeleid voordat deze aan de slag kunnen gaan. Wanneer je de schilder in Enschede inhuurt weet je dus zeker dat er een schilder langskomt met onwijs veel specialiteiten en ook een goede ervaring om het beste werk aan je te kunnen afleveren. Je kunt kiezen voor schilderingen aan de buitenkant van je woning, maar ook binnen wordt er door de schilder in Enschede veel gewerkt.

Takenpakket is uitgebreid

Naast dat er wordt geschilderd door de schilder in Enschede, wordt er nog meer voor je gedaan (indien gewenst). Dat heeft betrekking op taken als het zetten van glas, het behangen van wanden, het spuiten van wanden en het aanbrengen van spackwerk. De core business hangt nog altijd samen met het schilderen, maar in de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld en heeft meer zaken aan het aanbod toegevoegd.

 

Zakelijke taaltraining bij The Square Mile

Bent u op zoek naar een taaltraining zakelijk Engels waar u echt verder mee komt in de praktijk? Dan is taleninstituut The Square Mile een goede keuze. Wij bieden taaltrainingen in veel verschillende talen, soorten en maten, speciaal voor bedrijven. Bij ons doet u geen willekeurige kennis op van een taal, maar leert u specifiek wat voor u nuttig is. Onze taaltrainingen zijn er dan ook voor diverse branches. Ze worden gegeven door professionele trainers, die vaak zelfs ervaring hebben in uw branche. The Square Mile geeft cursussen op verschillende plekken door heel het land, op onze trainingslocaties en bij u in-company.

Cursus technisch Engels voor uw functie

Bij The Square Mile stemmen we uw taaltraining niet alleen af op uw branche, maar ook op uw functie. Klantenservice medewerkers hebben andere kennis nodig dan iemand met een management functie. Is het belangrijk dat u telefoongesprekken kunt voeren, wilt u leren om een goede brief op te stellen, of wilt u zich verstaanbaar kunnen maken tijdens een vergadering? Met al deze factoren houden we rekening bij het samenstellen van uw cursus technisch Engels. Zo leert u doelgericht, precies wat u nodig heeft om uw werk optimaal te kunnen doen.

Taaltraining op afstand volgen

Steeds vaker wordt er online vergaderd, overlegd en geregeld. Ook bij The Square Mile maken we meer en meer gebruik van de mogelijkheid om trainingen op afstand te geven. Dit maakt voor veel mensen de drempel om een taalcursus te volgen lager. U kunt immers trainingen volgen ongeacht waar u bent, op een tijdstip dat het u uitkomt. En natuurlijk kunt u rekenen op een vaste trainer, die op de hoogte is van uw voortgang en de begeleiding biedt die nodig is om het beste resultaat te bereiken.

https://www.thesquaremile.nl

Jouw bedrijf op social media

Als je een bedrijf hebt, dan is een fysieke locatie tegenwoordig geen vereiste meer. Wel erg belangrijk is het om een website te hebben. Daarnaast kun je het beste zorgen dat je aanwezig bent op sociale media, zoals Facebook, Instagram, Pinterest of LinkedIn. Nu heeft niet iedereen verstand van social media. Daarom staat bij Your Business Online experts voor je klaar die wel precies weten hoe de verschillende platforms het beste ingezet kunnen worden voor het gewenste resultaat.

Adverteren op Instagram

Instagram is het platform bij uitstek om in één oogopslag een indruk te geven van jouw bedrijf. Door middel van mooie foto’s en afbeeldingen, zien mensen wat je te bieden hebt en waar jouw bedrijf voor staat. Maar op Instagram kun je al lang niet meer alleen maar mooie plaatjes delen. Ook advertenties plaatsen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden als je beschikt over een bedrijfsprofiel. Adverteren op Instagram zorgt snel voor een groter bereik en dus meer (potentiële) klanten. Weet je niet waar je moet beginnen? Your Business Online weet alles over adverteren op Instagram en gaat direct voor je aan de slag.

Facebook marketing voor snel resultaat

Ook op Facebook zijn er veel manieren om je doelgroep te bereiken. Dit is nog steeds het meest gebruikte social media platform ter wereld. Een Facebook pagina is dus eigenlijk onmisbaar om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Door middel van Facebook marketing kun je precies de mensen bereiken die tot jouw doelgroep behoren. Je kunt kiezen aan wie jij je advertenties richt, op basis van factoren zoals leeftijd, locatie en interesses. Een ander voordeel van Facebook is dat je makkelijk met je doelgroep in contact kunt komen en blijven. Je bent dus altijd op de hoogte van ontwikkelingen en kunt hier op in spelen.

 

https://www.yourbusinessonline.nl

Opzoek naar een woning?

Veel mensen beschouwen de zoektocht naar een nieuw huis als een van de leukste dingen om te doen. Toch is het een erg intensieve en tijdrovende bezigheid. Er komt vaak meer bij kijken dan men denkt. Een huis kopen doe je ten slotte niet zomaar. Je hoopt er de komende jaren lekker te kunnen leven en dit maakt de keuze des te lastiger. Wist je dat de prijzen voor huizen het afgelopen jaar opnieuw zijn gestegen? Dit terwijl het aantal verkochte huizen juist is afgenomen. In de dorpen en gemeentes komt men meestal nog wel aan een huis, maar in de grotere steden wordt dit al wat lastiger. De stad, dorp of gemeente waar de woning ligt heeft veel invloed op de prijs. Zo zijn huizen in de randstad vanzelfsprekend duurder dan huizen in Groningen bijvoorbeeld.

 

Welk type huis past bij jou

Behalve de leeftijd van een woning, nieuwbouw of bestaande bouw, heeft het type woning ook wel degelijk invloed op de vraagprijs. Is het bijvoorbeeld een nieuwbouw woning? Dan heb je als snel kans dat je meer betaald dan voor een ouder huis dat even groot is. Nadat je hebt bepaald hoe oud je huis mag zijn ga je kijken naar de verschillende woning typen, en dit zijn er een hoop. Heb je meer budget en wil je het groots aanpakken dan kijk je waarschijnlijk naar landhuizen, penthouses of villa’s. In de prijsklasse die hier onder zit kom je vaak vrijstaande- of nieuwbouwhuizen tegen. Nu zijn we aangekomen bij de meest voorkomende woningen, deze zie je veruit het vaakst. Hierbij moet je denken aan rijtjes- of tussenwoningen, de bekende twee-onder-een-kappers en schakelwoningen. Zodra je dit allemaal hebt bepaald is het tijd om een geschikte woonplaats te vinden.

 

Waar ga je wonen?

Heb je dit allemaal op een rijtje dan rest je nog meer één vraag, en dat is niet de minste. Waar ga je in hemelsnaam wonen? Hou jij van de drukte en de levendige sfeer van een echte stad? Dan zijn steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven bijvoorbeeld iets voor jou. Zoals eerder vermeld zijn de huizenprijzen in deze steden wel wat hoger, dus houdt hier rekening mee. Woon je liever wat rustiger en vermijd je liever drukte, dan is een dorp misschien wel iets voor jou. Een dorp als Klimmen in Limburg bijvoorbeeld. Staat er een huis te koop Klimmen moet je snel handelen. Plekjes als deze zijn namelijk populair aangezien je in alle rust kunt gaan genieten van je nieuwe woning.

 

 

 

 

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2013/11/13/21/14/san-francisco-210230_960_720.jpg

De ontstoppingsdienst in Ede is je snel van dienst

Als je snel geholpen wilt worden met een probleem zoals een lekkage, een verstopt toilet of een doucheputje dat niet meer goed doorloopt, dan moet je bij de ontstoppingsdienst in Ede zijn. Hier snapt men maar al te goed dat je zo snel mogelijk van je probleem af wilt. Het is immers niet fijn dat als je wilt douchen, je alleen maar viezigheid naar boven krijgt en je in je eigen urine staat de douchen of dat je niet meer naar het toilet kunt omdat het water alsmaar hoger komt te staan. Je moet dan ook uitkijken dat het water niet zo hoog komt te staan dat het overstroomt en je hiermee de vloer ook kapot maakt. Om een dergelijk probleem te laten oplossen bel je naar de ontstoppingsdienst in Ede. 

Kennis

Bij de ontstoppingsdienst in Ede werken allemaal vakmannen die dagelijks inde weer zijn met problemen als deze en hiermee te maken krijgen. Zij beschikken daarom over de juiste kennis en materialen om je te helpen. Je hoeft alleen maar even te bellen en een afspraak te maken, tenzij het een spoed klus is, dan komt een van de werknemers naar je toe om je zo snel als dat maar kan te voorzien van hulp. Geef wel graag van tevoren goed aan wat het probleem is en waardoor je denkt dat het is ontstaan. Dit is handig voor de vakmannen om te weten zodat zij snel aan de slag kunnen. 

Kwaliteit leveren

Het gaat bij dit soort klussen niet alleen maar om het in een korte tijd oplossen van het probleem dat er is, maar ook om het leveren van kwaliteit. En dat vind je zeker bij de ontstoppingsdienst in Ede. Zij lossen het op, maar doen dit aan de hand van een juiste werkwijze. Hiermee wordt er gegarandeerd dat het ook echt verholpen is en je de volgende dag niet weer tegen hetzelfde aanloopt. Er wordt ook garantie gegeven op de diensten van de ontstoppingsdienst in Ede.



Wat is sensorische integratie?

Wanneer we als mensen dingen proeven, zien, ruiken, horen of voelen maken we gebruik van onze zintuigen. Deze sturen dan informatie naar het brein. Sommige mensen hebben moeite met het verwerken van deze informatie, dit worden sensorische integratie problemen genoemd. Iemand die hier last van heeft verwerkt dus informatie verkeerd en weet niet goed wat te doen met deze informatie. Dit klinkt tot nu toe vrij onschuldig, maar wees er van bewust dat dit kan leidden tot woede-uitbarstingen en gedragsproblemen. Het kan ook voorkomen dat mensen die last hebben van sensorische integratie problemen juist tegenovergestelde reacties vertonen. Ze nemen deze prikkels dan niet of nauwelijks waar. Dit kan resulteren in een angstig gevoel. Dit soort problemen komen voornamelijk voor bij kinderen met ADHD, ADD en andere autisme spectrum stoornissen.

 

 

Hulpmiddelen

Gelukkig zijn er met alle techniek van de hedendaagse wereld al verschillende oplossingen. Sensolife bijvoorbeeld verkoopt hulpmiddelen sensorische integratie. Deze hulpmiddelen kunnen gebruikt worden tijdens de behandeling en therapie die het kind kan ondergaan. Al deze producten zijn speciaal ontworpen om de ontwikkeling van de zintuigen de juiste richting op te duwen en te ontwikkelen. Wanneer het kind gaat spelen met deze hulpmiddelen worden de emotionele en motorische omwikkelingen tegelijkertijd ontwikkelt. De producten in het assortiment van Sensolife zijn verschillende vormen van bestaand speelgoed speciaal ontwikkelt om de problemen van het kind te verhelpen. Het wordt door specialisten aangeraden om thuis zoveel mogelijk bezig te zijn met allerlei oefeningen.

Het assortiment van Sensolife bestaat onder andere uit de sensory sox, de sensorische slang, het sensorische pad, sensorische handschoenen (4 stuks) en sensorische kussens.

 

Voordeel

Wanneer er hulpmiddelen worden ingezet om de ontwikkeling van het kind te stimuleren heeft dit zeker een aantal voordelen. Twijfel niet wanneer jij iemand kent die leidt aan sensorische integratie problemen. Je hebt de kans om hem of haar sterker en gezonder te maken zodat zij kunnen genieten van het leven. Voor meer informatie over sensorische integratie kun je contact opnemen met een huisarts of psycholoog. Wanneer je op zoek bent naar hulpmiddelen kun je een kijkje nemen op de website van Sensolife.

https://www.sensolife.nl/c-5151552/hulpmiddelen-bij-prikkelverwerking-problematiek/

Wees niet de volgende

Het is jammer maar waar. Helaas is het landelijke inbraakcijfer dit jaar sinds een lange tijd weer gestegen. De oorzaak hiervan is nog onbekend. In het najaar vinden volgens de cijfers de meeste inbraken plaats. Niemand wil natuurlijk thuiskomen om vervolgens een ravage aantreffen. Een inbraak kan verschillende gevolgen hebben. De dief kan er bijvoorbeeld van door zijn gegaan met persoonlijke en waardevolle bezittingen. Het kan ook zijn de slachtoffers van een inbraak psychische problemen krijgen door de schrik. Dit is misschien nog wel erger. Waar het op neer komt is dat niemand een inbraak fijn vind. Probeer dit dan ook ten alle tijden te voorkomen. Dit heb je zelf in de hand! Hier volgen een aantal tips om inbraak te voorkomen.

 

  1. Voorkom de inbraak

 

Zorg ervoor dat alle deuren en ramen gesloten zijn wanneer je de woning verlaat. Het is ook geen slecht idee om de sloten van tijd tot tijd te laten vervangen

 

  1. Meld het!

 

Toch ingebroken? Meld dit dan direct of in ieder geval zo snel mogelijk. Doe dit bij je verzekeraar. Probeer alle gestolen spullen door te geven om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen.

 

  1. Bel de politie

 

Wanneer je een inbraak ontdekt moet je meteen de politie bellen. Maak het werk van de politie makkelijk door alvast bewijzen en andere relevante zaken klaar te hebben.

 

 

Er gaat niks tegen een goed alarmsysteem

 

 

Met alle innovaties in de technische sector is het bijna vanzelfsprekend dat er ook steeds nieuwe alarmsystemen op de markt komen. Dit is bij het draadloos alarmsysteem dan ook het geval. Wat is het voordeel van een draadloos alarmsysteem tegenover een ‘ouderwets’ systeem? De naam verklapt het in principe al. Je hebt minder werk met het leggen en verwerken van allerlei kabels en dergelijke. Beide systemen zijn qua kwaliteit en functionaliteit gelijk aan elkaar. Het zou volgens men eenvoudig zijn om een draadloos alarm met radio apparatuur te storen. Dit is echter niet makkelijk. Fabrikanten beveiligen deze systemen erg goed tegen dit soort zaken. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen voorkom je dat inbrekers zomaar je woning binnenkomen.

 

 

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/draadloos-alarmsysteem/